Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: karcag tv

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.

Aki azonban közelebb ment, felfedezhette, hogy az irkafirkák valójában idézetek. Így emlékeztek meg a szervezők a Költészet napjáról.

Valószerűtlennek tűnő látvány Hajdúszoboszlón. Elsőre úgy tűnik, mintha csínytevő gyerekek összefirkálnák a kirakatokat. És a legfurcsább, hogy senki nem szól rájuk.

De nem gyerekek, és nem firkálnak. Felnőttek írnak versidézeteket a belvárosi kirakatokra a költészet Világnapján. A boltosok pedig ezen a napon kifejezetten örülnek a kultúrgarázdáknak.

HEGEDŰS ELEK:

-Nagyon sokan szeretik és várják is. Boltok tulajdonosai és vezetői van, ahol kérik, hogy a saját verseiket, vagy az ő általuk kedvencüknek tartott verseiket írjuk oda és adják a kezünkbe.

MIHÁLYSZKI ZITA:

-Nagyon szeretjük, nagyon várjuk már ezt a pillanatot, ma direkt le lett takarítva még egyszer, hogy jó sokáig maradjon itt. Nagyon szeretik a vendégek, tehát egyik oldalról nekünk reklám, mert megállnak előtte, a hölgyek sokszor bejönnek, a férfiak olvassák, van, akik rengetegen fotózzák, kimásolják, tehát nagyon jókat tudnak kitalálni a versekre.


Fiatalok és régóta fiatalok dekorálták ki például a „János vitéz” kezdősorával az üvegportált. De az egyik helyi iskolában is a magyar vers körül forgott ma minden.

TAKÁCS LAURA:
-A felsősok versrajzot készíthetnek, meg kapnak játékos feladatlapokat, az alsósok pedig a kedvenc verssorukat lufikra írják.


A magyar költészetet megújító József Attila 1905. április tizenegyedikén született. Ugyanaznap ötödik születésnapját ünnepelte Márai Sándor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 14:30, kedd | Helyi

ÉBREDEZIK A TISZA-TÓ

Ébredezik a Tisza- tó. Az áprilisi, váratlanul jó időben több ezren keresték fel az ország egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi célpontját. A hónap közepe visszavetette ugyan a forgalmat, de az igazi szezon most kezdődik.

2024. Április 30. 11:25, kedd | Helyi

CIGÁNY HÉT A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

1 hetes programsorozatot szervezett a Szent Pál Marista Általános Iskola Cigány-hét címmel.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Helyi

KENDERMAGOKAT RENDELT HOLLANDIÁBÓL

A vád szerint a férfi 2023. augusztus hónapjában egy ismeretlen személyt megbízott azzal, hogy Hollandiából küldjön neki kábítószert tartalmazó kendernövény termesztéséhez szükséges vetőmagot.