Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. November 15. 05:02, szerda | Belföld
Forrás: mti

Költségvetési csalás miatt nyomoznak az egyik nagy internetes áruháznál

Költségvetési csalás miatt nyomoznak az egyik nagy internetes áruháznál

Az adóhivatal és a nyomozó iroda munkatársai ellenőrzik a Mall.hu internetes áruház telephelyét, a vevői megrendeléseket egyelőre nem tudja teljesíteni a cég.

A NAV tájékoztatása szerint 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalást elkövető bűnszervezet felszámolására indítottak nyomozást.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Vagyonvisszaszerzési Hivatalával együttműködve nagyszabású, országos akciót hajtottak végre, aminek célja egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezet felszámolása - közölte a NAV az MTI-vel kedden.

A NAV közleménye szerint a bűnszervezet tagjai ellen 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás.

A Mall.hu honlapján kedden este azt közölte: "átvételi pontjaink és ügyfélszolgálatunk technikai okok miatt jelenleg nem elérhető". A cég MTI-hez eljuttatott közleménye szerint kedden egy munkavállalójuk tevékenysége kapcsán a NAV és az NNI helyszíni vizsgálatot kezdeményezett társaságuknál. A hatósági intézkedés miatt vásárlóik megrendeléseit jelenleg nem tudják teljesíteni, de minden rendelkezésükre álló jogi eszközt igénybe vesznek azért, hogy mielőbb visszaállítsák a normál üzletmenetet és a megrendelt árukat kiszállítsák.

Leszögezték: mindenben együttműködnek a hatóságokkal annak érdekében, hogy a nyomozást mielőbb megnyugtatóan lezárhassák. A nyomozásra hivatkozva további információt nem osztottak meg.

A Mall.hu az okozott kényelmetlenség miatt elnézést kért a vásárlóktól. Azt ígérték, amint újabb megosztható információval rendelkeznek, közvetlenül tájékoztatják az érintett vevőiket.

A Zoom közölte: a Mall.hu mérlege szerint 2016-ban 10,4 milliárd forint volt a cég nettó árbevétele, ami több mint egymilliárd forinttal maradt el az előző évitől. A cég tavaly is "masszívan" veszteséges volt, csakúgy mint a megelőző négy évben, az internetes vállalkozás 2016-ban 1,6 milliárd forint veszteséggel zárt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során