Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Február 21. 09:04, péntek | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Komplex bűnmegelőzési programsorozat indul Tiszabőn.

Komplex bűnmegelőzési programsorozat indul Tiszabőn.

Példaként a PÉLDAKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által meghirdetett bűnmegelőzési ötletpályázatra „Példaként a PÉLDAKÉP” címmel nyújtott be pályázatot, amelynek megvalósítási időszaka csaknem 10 hónapot ölel fel Tiszabő településen.

A projekt célja, hogy különféle alternatívák megismertetésével mutasson utat a szabadidő hasznos eltöltéséhez, a zene, a tánc, a festészet közösségépítő erejét kihasználva megcélozza a fiatalok kompetenciájának fejlesztését, felelősségtudatának erősítését.

A programsorozat nyitórendezvényét 2020. február 19-én a Tiszabői Általános Iskolában rendezték meg, ahol dr. Hatala József, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnökének köszöntőjét dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének beszéde követte. A jelenlévők az elhangzó tájékoztatókon keresztül betekintést nyerhettek a megvalósuló programelemek részleteibe.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Gratzer-Sövényházy Edit rendőr ezredes, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács főosztályvezetője, Németh Ágnes rendőr ezredes, az ORFK Bűnmegelőzési Osztály vezetője, Lánczi Ferenc, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület képviselője és Hollósi Géza, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány helyettes vezetője is.

A megnyitó az iskolában működő együttes színvonalas előadásával zárult, de rögtön kezdetét vette az első, diákokat megcélzó program - a szolnoki KÉPESVAGY munkatársainak segítségével -, a mozaikképes csapatépítő. Az instruktorok által vezényelt élményfestés végére megszületett az összehangolt csapatmunka eredménye: a példa KÉP.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.