Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Április 13. 20:38, kedd | Helyi

KONYHAKERT PROGRAM 2021

KONYHAKERT PROGRAM 2021

Sári Kovács Szilvia alpolgármestert, a Legszebb konyhakertek program ötletgazdáját kérdeztük az idei programról.

Erre az évre kiemelt témát nem tervezett, a program szlogenje a hűség, a kitartás és a szorgalom. "Szorgalmasan műveljük a kertünket, tartsunk ki, bármilyen nehézség következik be és legyünk kitartóak, hűségesek kertünkhöz, műveljük azt - ezzel mindenkinek példát adunk" - fogalmazott Sári Kovács Szilvia.

Az elmúlt években kb. 23 ezer kertet mentettek meg a programmal, Karcagon is egyre több kertes van. Vannak akik lemorzsolódnak, sajnos vannak, akik távoznak tőlünk örökre, de az ő emlékük tovább él azokban az emberekben akik példájukon kezdtek el kertészkedni.
Elindult az idei program, Sári Kovács Szilvia vár minden tavalyi jelentkezőt és sok új kertest, mert szeretné ha a százas bűvkör közelébe kerülnénk, ahogy ez máshol már megtörtént.
Szerinte nagyon sokan gyönyörű kertet művelnek, gondoznak Karcagon, mégis kevesen neveznek a versenyre. Őket szeretné megszólítani, biztatni arra, ne szégyellősködjenek, ne ódzkodjanak, vegyék a bátorságot és legyenek annyira büszkék a kertjükre, hogy benevezik és megmutatják.

Ebben a vírusos időszakban még nagyobb a jelentősége van a kertészkedésnek, egy családi ház udvara jó mentsvár a bezártság ellen, jó lehetőség arra, hogy értelmesen, a szabadban töltsük el a szabadidőnket.
A vírushelyzetben az iskolák, óvodák tavaly is fantasztikusan helytálltak, hiszen a dajka nénik, az óvó nénik, meg a szülők, utána a gyerekek szépen gondozták a kertet. A programigazgató bízik abban, hogy bár most nincs iskola, óvoda, de ha megnyílnak a kapuk, sok intézmény csatlakozik a programhoz.

A nevezett kertekről várják majd a szervezők a fotókat, mert nem biztos, hogy jelen helyzetben a zsűri személyesen nézi meg azokat két alkalommal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.