Városlista
2021. május 12, szerda - Pongrác

Hírek

2021. Április 13. 20:38, kedd | Helyi

KONYHAKERT PROGRAM 2021

KONYHAKERT PROGRAM 2021

Sári Kovács Szilvia alpolgármestert, a Legszebb konyhakertek program ötletgazdáját kérdeztük az idei programról.

Erre az évre kiemelt témát nem tervezett, a program szlogenje a hűség, a kitartás és a szorgalom. "Szorgalmasan műveljük a kertünket, tartsunk ki, bármilyen nehézség következik be és legyünk kitartóak, hűségesek kertünkhöz, műveljük azt - ezzel mindenkinek példát adunk" - fogalmazott Sári Kovács Szilvia.

Az elmúlt években kb. 23 ezer kertet mentettek meg a programmal, Karcagon is egyre több kertes van. Vannak akik lemorzsolódnak, sajnos vannak, akik távoznak tőlünk örökre, de az ő emlékük tovább él azokban az emberekben akik példájukon kezdtek el kertészkedni.
Elindult az idei program, Sári Kovács Szilvia vár minden tavalyi jelentkezőt és sok új kertest, mert szeretné ha a százas bűvkör közelébe kerülnénk, ahogy ez máshol már megtörtént.
Szerinte nagyon sokan gyönyörű kertet művelnek, gondoznak Karcagon, mégis kevesen neveznek a versenyre. Őket szeretné megszólítani, biztatni arra, ne szégyellősködjenek, ne ódzkodjanak, vegyék a bátorságot és legyenek annyira büszkék a kertjükre, hogy benevezik és megmutatják.

Ebben a vírusos időszakban még nagyobb a jelentősége van a kertészkedésnek, egy családi ház udvara jó mentsvár a bezártság ellen, jó lehetőség arra, hogy értelmesen, a szabadban töltsük el a szabadidőnket.
A vírushelyzetben az iskolák, óvodák tavaly is fantasztikusan helytálltak, hiszen a dajka nénik, az óvó nénik, meg a szülők, utána a gyerekek szépen gondozták a kertet. A programigazgató bízik abban, hogy bár most nincs iskola, óvoda, de ha megnyílnak a kapuk, sok intézmény csatlakozik a programhoz.

A nevezett kertekről várják majd a szervezők a fotókat, mert nem biztos, hogy jelen helyzetben a zsűri személyesen nézi meg azokat két alkalommal.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 08:14, szerda | Helyi

BELFÖLDI SZÁLLODÁKBAN ÜDÜLNE A MAGYAROK FELE

A magyarok közel fele belföldi szállodában üdülne a koronavírus-korlátozások feloldása után.

2021. Május 12. 08:07, szerda | Helyi

ÚJABB MILLIÓS ADOMÁNY A KÓRHÁZNAK

Újabb jelentős adományt hoztak a Kátai Gábor Kórház számára a Tisza-tavi Keresztény Polgári Kör tagjai.

2021. Május 12. 07:55, szerda | Helyi

TÓTH JULIANNA TÁVLATI TERVE A KOSÁRLABDA

Tóth Julianna, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola nyolcadikosa a Szolnoki Sportcentrum Leány Kosárlabda Szakosztályában játszik. A tehetséges fiatal lány mindene a kosár, távlati terveit is ebben képzeli el.

2021. Május 11. 17:27, kedd | Helyi

MEGÁLLÁS NÉLKÜL TÁVOZOTT A BALESETET OKOZÓ FÉRFI

A karcagi rendőrök elfogták a cserbenhagyót.