Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Április 19. 20:57, hétfő | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Konyhatűz miatt ürítettek ki egy szolnoki társasházat

Konyhatűz miatt ürítettek ki egy szolnoki társasházat

A hétvége viszonylagos nyugalommal telt a megye tűzoltói számára, az esetek közül három emelkedett ki.

Péntek délelőtt őzet gázolt, majd árokba hajtott és felborult egy autó a 34-es számú főúton, Kunmadarasnál. A karcagi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, melynek sofőrjéhez mentők érkeztek.

Aznap este egy jóval jelentősebb káreset történt Szolnokon. Egy Móra Ferenc úti, tizedik emeleti panellakás konyhája állt lángokban. A lakó - aki később ki tudott menekülni otthonából - sütéshez készülődött, és a tűzhelyen felejtette a melegedő olajat, amely kigyulladt. A szolnoki hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A beavatkozás idejére a társasház mintegy száznegyven lakóját ki kellett menekíteni az épületből, akik később visszatérhettek otthonaikba.

A hétvége utolsó, jelentősebb káreseménye vasárnap délután történt a tiszaföldvári Varga Jenő úton. Itt egy családi ház kéményéből szivárgott vissza füst az épületbe, valamint annak padlására. A városi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal eloltották a kazánban lévő tüzet. Az egység hőkamerás méréseket is végzett, de izzást nem tapasztalt. A ház öt lakójából négy rokonoknál helyezkedett el.

Címkék: lakástűz, vadgázoás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 14:10, péntek | Helyi

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KUNSZÖVETSÉG EGYESÜLET

A közgyűlésen az egyesület 2023. évi működésről és a 2024. évi programtervről a szervezet elnöke számolt be.

2024. Május 17. 12:07, péntek | Helyi

ELBÚCSÚZTAK A GIMIS DIÁKOK

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium végzős tanulói vettek búcsút a gimnáziumtól.

2024. Május 17. 10:30, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy traktor Karcagon

Összeütközött egy sódert szállító kamion, és egy permetezőt húzó traktor csütörtök délután Karcagon, a Kisújszállási úton.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Helyi

SIKERES VOLT A PROGRAM

Felkelteni az érdeklődést, mozgásra, táncra ösztönözni az óvodásokat nem is olyan nehéz. Kiváltképp akkor, ha olyan program mozgatja meg a gyerekeket és szüleiket is, mint a „Gyertek, gyertek játszani” projekt.