Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 29. 11:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: nébih

Kosz és mocsok miatt felfüggesztett egy pizza házhoz szállító üzemet a Nébih - VIDEÓ

Kosz és mocsok miatt felfüggesztett egy pizza házhoz szállító üzemet a Nébih - VIDEÓ

Felfüggesztette a Heves megyében található pizzakészítéssel és házhoz szállítással foglalkozó Ász Konyha Kft. tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih),

miután a hivatal szakemberei számos súlyos higiéniai hiányosságot tártak fel a helyszíni ellenőrzésnél – közölte a Nébih szerdán az MTI-vel.

A pizzakészítő üzemben több helyiségben erősen szennyezett volt a padozat, az oldalfal és esetenként a mennyezet is, de olyan helyiségeket is találtak a Nébih ellenőrei, ahol pizzásdobozokból készítették a mennyezetet. A főzőkonyhában koszosak voltak a hűtőterek, néhány helyiségben a polcok is, sőt a higiénikus mosogatás és kézmosás feltételei sem voltak mindenütt adottak.

Mindezeken túl szennyezett volt a sütő, a szeletelő, a daráló, a darálóhoz használt tömőfa, a dagasztógép, a tésztanyújtó gép, továbbá a pizzatészta tárolására szolgáló műanyagládák is - közölte a Nébih. Az élelmiszerkezelésre szolgáló helyiségekben esetenként a technológiához nem kapcsolódó eszközöket tároltak, de még rovar- és rágcsálóirtásra használt méreganyagot tartalmazó doboz is akadt.

A Nébih az élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. Ezen túlmenően a hatóság 10 tétel nem nyomonkövethető és 5 tétel lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert azonnali hatállyal kivont a forgalomból és elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

Az egység az élelmiszerbiztonsági hiányosságok maradéktalan kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatja a tevékenységét - olvasható a hivatal közleményében.

Címkék: heves, Nébih, pizza

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.