Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2014. Május 03. 08:49, szombat | Sport
Forrás: InfoVáros | Borbás Bálint | Fotó: H-Moto Team

Kovács Bálint Olaszországban támad az Alpok-Adria bajnokságban

Kovács Bálint Olaszországban támad az Alpok-Adria bajnokságban

A H-Moto Team legifjabb tehetsége, a mindössze 12 éves Kovács Bálint a hétvégén az olaszországi Adria International Raceway pályán versenyez, az Alpok-Adria Bajnokság idei nyitófordulóján. Bálintnak ez idén már a második versenye lesz, a slovakiaringi OB-futamot a bravúros 2. helyen zárta a 125SP kategóriában.

A tavaly a MAMI-kupán győztes ifjú motoros és csapata a tegnapi napon utazott ki az olaszországi versenyhelyszínre, ahol ma már az első szabadedzést is sikerrel teljesítette, habár a váltó-áttételezésen még finomítani kell, mert a pálya leglassabb visszafordítójában jelenleg 1-es sebességi fokozatot is kapcsolnia kell Bálintnak, ami nem szerencsés. Ma 16:30-kor még egy szabadedzést, majd szombaton két időmérő edzést rendeznek, melyek eredményei alapján a vasárnapi futam rajtrácsa megállapításra kerül majd.

Kovács Bálint
„Túl vagyok az első szabadedzésen. A pálya nagyon tetszik, szerintem az Euroring és a kecskeméti pálya keveréke, nagyon élvezetes rajta motorozni. Egyedül a váltó-áttételünk nem az igazi, ezért azon még állítunk. Kellemes motoros idő van, a mezőny erős, de én is elöl szeretnék menni. A második szabadedzésen, majd a hétvége további részében is szeretnék fokozatosan gyorsulni. Remélem, sikerül egy hasonlóan pozitív eredménnyel zárni a hétvégét, mint legutóbb, a Slovakiaringen.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.