Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Február 25. 15:00, vasárnap | Helyi

KÖZÉLETI KEREKASZTAL AZ OROSZ-UKRÁN HÁBORÚRÓL

KÖZÉLETI KEREKASZTAL AZ OROSZ-UKRÁN HÁBORÚRÓL

Minden háborúnak vannak vesztesei, nyertesei és nyerészei- mondta Dr. Isaszegi János nyugalmazott vezérőrnagy

egy városunkban rendezett kerekasztal- beszélgetésen, amelynek témája a lassan két éve dúló orosz- ukrán háború volt.A háborús hadműveleti szakértő szerint a háború azonban már a Krím annektálásával megkezdődött.

A katonai szakértő úgy véli, hogy az orosz és az amerikai elnökválasztás is befolyással van az orosz- ukrán háborúra, amely lassan két éve zajlik. Az orosz haderő ezért sem vonulhat ki, miközben az Egyesült Államok sem, adhatja fel katonai doktrínáját.

DR. ISASZEGI JÁNOS, nyugállományú vezérőrnagy: Uram! Ments meg minket az egy év alatt, gyorsan megnyert háborútól. Tudom, hogy ez cinikusan hangzik, de tessék belegondolni, hogy mi zajlott Irakban, Afganisztánban és másutt. Ahhoz pedig, hogy a NATO-főtitkár elmúlt napokban tett nyilatkozata, hogy Amerikának érdeke a katonai segítségnyújtás Ukrajnának, hiszen ezzel amerikai munkahelyeket teremt, amerikai bevételt jelent a fegyverkezésből, Európa felfegyverzéséből, ehhez meg csak annyit lehet mondani, hogy végtelenül cinikus és végtelenül gyalázatos.

A háborúban álló felek mindent megtesznek azért, hogy a nemzetközi közvéleményt maguk mellé állítsák.

FAZEKAS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP: Van egy mondás, hogy a háború első áldozata az igazság. Hiszen a hadviselő felek a titoktartás és a hadviselés szabályaihoz igazítják a híreket, információkat, rémhírek, álhírek kelnek lábra és én ezért fontosnak tartom, hogy a közszolgálati médiákból tájékozódjunk.

Ugyan a háború közvetlenül nem fenyeget minket, annak hatásait Magyarország minden lakosa megérzi.

SZEPESI TIBOR, Karcag polgármestere: Nem csak az Európai Unióban, az országok összevetésében történnek ezek a dolgok, hanem ezeken keresztül ez mind- mind az ország dolgaira kihat, a vármegye dolgaira kihat és természetesen kihat a kistérség és a település dolgaira is. És a mindennapi életre.

Hogy mikor és milyen feltételekkel érhet véget az orosz- ukrán háború, azt megjósolni is nehéz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.