Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 24. 17:05, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI TAPASZTALATAI JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOKBAN

KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI TAPASZTALATAI JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOKBAN

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök az elmúlt héten szárazföldön és vízen több ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

A múlt héten az egyenruhások a közutakon 16, míg vízen 6 ittas vezetővel szemben kezdeményeztek eljárást. A közlekedésrendészek 524 gyorshajtót mértek be a vármegye útjain, valamint 9, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intéztek. A rendőrök 217 kerékpárost ellenőriztek, és 41 esetben állapítottak meg valamilyen szabálysértést.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, akárcsak a közúton, a vízen közlekedők esetében is kiemelt figyelmet fordítanak az ittasan vezetők kiszűrésére. Ahogy az utakon, úgy a vízen is zéró tolerancia van érvényben az alkoholfogyasztásra. Ha valaki szeszes italt fogyasztott, nem vezethet gépi, illetve nem gépi meghajtású vízi járművet sem!

Felhívjuk továbbá a közlekedők figyelmét, hogy tudatosan tartsák be a közlekedési szabályokat! A közlekedésbiztonsági helyzet további javítása, valamint a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítása érdekében a rendőrök folyamatosan hajtanak végre különböző közlekedésrendészeti akciókat. Az ellenőrzésekkel a rendőrség célja a baleseti kockázat és a balesetek számának csökkentése.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.