Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Szeptember 07. 19:42, csütörtök | Helyi

KÖZMUNKAPROGRAM TOMAJMONOSTORÁN

KÖZMUNKAPROGRAM TOMAJMONOSTORÁN

Fazekas Szabolcs a település polgármestere a faluban zajló közmunka programról beszélt nekünk.

Elmondta, hogy állatokat tartanak ( sertést és baromfit ), valamint mintegy 6,5 hektáros gyümölcsössel büszkélkedhet a falu, amiből el tudják látni a helyi intézmények tanulóit is és a zöldségtermesztés is igen jól működik Tomajmonostorán.

A polgármester a közmunkán kívül a közút programról is beszámolt, ahol útépítés és az utak javítása a legégetőbb feladatuk.

Tomajmonostora a gombászati tevékenységéről is nevezetes, ami szintén a közmunka program része. A mintegy 60 zsákkal teli gomba, 23 fokos, teljesen automatizált vezérlésű helyen található.

A szedésenként 200-300 kilogrammot a helyi konyha használja és dolgozza fel étkezési célokra hasznosítva.

Címkék: tomaj, tomajmonostora

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.