Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Január 06. 19:25, vasárnap | Helyi

Különdíjas lett a karcagi videográfus az országos bírósági fotópályázaton

Különdíjas lett a karcagi videográfus az országos bírósági fotópályázaton

Mindkét képkészítésnek megvan a maga varázsa.

Az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett Fókuszban a bíróság fotópályázatán a bírálóbizottság különdíját vehette át Soós Tibor karcagi videográfus, az idokapszulank.hu film készítője, aki a fényképezést kikapcsolódásként éli meg.

– Több éve foglalkozom álló- és mozgókép alkotással, amit imádok csinálni – vallja Soós Tibor.

– Mindkét képkészítésnek megvan a maga varázsa. Kedvencem a mozgókép. Viszont másfajta kihívást jelent egy olyan állókép készítése, ami egyetlen pillanatban egy kerek egészet alkot, és ami, ha jól sikerül, történetet mesél nekünk.

– Az Országos Bírósági Hivatal fotópályázatára készített képekhez a Debreceni Ítélőtábla adta a környezetet.

Sikerült itt töltenem egy délutánt és az épületet körbejárva ezt a részletet elkapni.– Némi várakozás után sikerült a képnek úgy összeállnia, ahogy én szerettem volna. Azt tudom igazán értékelni, ha egy-egy képért lesben kell állni.
DE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.