Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. December 16. 05:01, szombat | Helyi

KÜLÖNÖS KEGYETLENSÉGGEL VERTE MEG

KÜLÖNÖS KEGYETLENSÉGGEL VERTE MEG

A Szolnoki Járási Ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 39 éves abonyi férfival szemben. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

A vád szerint a férfi 2022. április hónapban élettársi kapcsolatot létesített a sértettel, majd 2022. július hónapban Szolnokon közös albérletbe költöztek.
A férfi 2023. február 9. napján az esti órákban a közös albérleti lakásukban bódult állapotban összeveszett élettársával, majd a veszekedés során a nőt a lakás hálószobájában több alkalommal tenyérrel arcon ütötte, illetve homlokon fejelte. Ezt követően a fürdőszobában hideg vízzel lelocsolta, és a zuhanyrózsával fejbe ütötte, végül a földre került sértettet levizelte.

A nő a férfi bántalmazása elől megpróbált a lakásból kimenekülni, azonban őt a vádlott az emeleti lakrészhez vezető külső lépcsőnél utolérte és megrúgta, melynek következtében a sértett a lépcsőn leesett. A férfi ekkor egy plüssfigurát próbált a sértett szájába tömni, miközben fejtájékon ököllel megütötte, valamint meg is rúgta a nőt.

A nő a férfi elől vizes ruhájában a fagypont alatti hőmérséklet ellenére a lakás előkertjébe menekült, de a férfi utolérte, földre rántotta és szájába földet tömött, amelyet a nő kiköpött, majd az udvarról az utcára menekült, ahova futva követte őt a vádlott.

A férfi az utcán ismét utolérte az előle menekülő nőt, őt a hajánál fogva az úttestre rántotta, majd a testére térdelt, ököllel arcon és testszerte ütlegelni kezdte, a sértett haját megmarkolva annak fejét több alkalommal a betonba verte, miközben a lakásból magával hozott zuhanyrózsával is ütötte a nőt.
A férfi a nő bántalmazásával csak a rendőrjárőr helyszínre érkezésekor hagyott fel.
A férfi a bántalmazás során – több egyéb könnyebb sérülés okozása mellett - eltörte a nő orrát, valamint egyik fogát is kiverte.

Az ügyészség a büntetett előéletű - cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt elkövető - férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, valamint indítványozta a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.