Városlista
2020. szeptember 23, szerda - Tekla

Hírek

2020. Augusztus 13. 20:38, csütörtök | Helyi

KUN APRÓSÁGOK

KUN APRÓSÁGOK

A Madarász Imre Egyesített Óvodában a hagyományos táborokat nem tudták megszervezni, hiszen minden óvoda folyamatosan nyitva van, így öthetes projektekben dolgoznak mind a kilenc óvodában.

A Madarász Imre Egyesített Óvodában a hagyományos táborokat nem tudták megszervezni, hiszen minden óvoda folyamatosan nyitva van, így öthetes projektekben dolgoznak mind a kilenc óvodában. A SZIM Óvodában a részletekről Szabóné Szentesi Mária tagóvoda-vezetővel beszélgettünk.

A SZIM Óvodában a nyári életet igyekeznek gazdagítani a kisgyermekek számára, közel 30 gyermek jár naponta az óvodába. A tábori projektbe a Kun apróságok elnevezésű néphagyományőrző táboruk elemeit is beemelték. A héten a népi kismesterségek projekt volt, így készültek tulipános ládák, zokni lovak, anyagoztak, hímeznek, szőttek a gyerekek, akik szívesen vesznek részt a konyhakert gondozásában is. Kertjük már országos díjat is kapott, most is neveztek a versenyre.

Az összefogásra újabb példa az óvodában - Kun István és Györfi Krisztián szülők felajánlásából új bejárati kaput kapott az intézmény.

A nyár a feltöltődősé is, az óvó nénik felváltva vannak szabadságon, kirándulnak, strandra járnak a családjukkal. Szabóné Szentesi Mária az elmúlt héten unokáival a Balatonnál nyaralt. Készülnek az augusztus végi rendhagyó ballagásra és a szeptemberi tanévkezdésre is az Örökös Zöld Óvodában, ahol a cím kötelez - ezért sokat is tesznek az itt dolgozó óvodapedagógusok, dajkák. Az óvodában az új tanévben családi rendezvényeket is tartanak - ennek is készül a programja.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 22. 14:30, kedd | Helyi

Kosárlabda edzések

Nyáron is tartottak edzéseket a Karcagi Sport Egyesület kosarasainak a Városi Sportcsarnokban - tudtuk meg Fodor Csaba szakosztályvezetőtől.

2020. Szeptember 22. 14:28, kedd | Helyi

Káresetek megyénkben

Tegnap mindössze néhány szabadtéri tűz és egy állatmentés adott munkát megyénk tűzoltóinak.

2020. Szeptember 22. 14:24, kedd | Helyi

Tíz új kormányablakbuszt adtak át

Tíz új kormányablakbuszt adtak át a kormányhivataloknak kedden Szolnokon, a járművek kilenc megyében segítik majd az ügyintézést.

2020. Szeptember 21. 16:03, hétfő | Helyi

Mintaóra a jobb és tisztább levegőért

Szeptember 7-ét az ENSZ közgyűlése 2019. decemberi határozatában nyilvánította a \"Tiszta levegő a kék égboltért\" nemzetközi napjává...