Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Április 25. 05:00, kedd | Helyi

KUTYÁKAT MENTETTEK CEGLÉDEN

KUTYÁKAT MENTETTEK CEGLÉDEN

Hatósági állatorvos tartott ellenőrzést Cegléden, melynek során 8 nem megfelelően tartott kutyát kellett elkobozni és menhelyre szállítani.

Cegléden, a hatósági állatorvosi ellenőrzés során 8 kutyát találtak kikötve, madzaggal, lánccal a nyakán, rövid láncon, kutyaház nélkül. A kutyákat a télen hóban, fagyban, esőben fedél nélkül tartották. Chip, oltások hiányoztak.

-Ezek az ellenőrzések szélmalomharcok, de annyi hasznuk van, hogy a kutyák megszabadulnak a rossz tartási körülmények közül-tudtuk meg az állatmenhely dolgozójától.

A ceglédi állatmenhelyen az ilyen felelőtlen állattartókat jól ismerik.

-A gazdáik hiába vannak eltiltva a kutyatartástól, ők úgy gondolják, hogy a törvények rájuk nem vonatkoznak, így nem is tartják be őket és rövid időn belül pótolják az elkobzott kutyákat-vélekedett a dolgozó.

-A pénzbírság sem számít, hiszen többségüknek nincs munkahelyük, segélyekből élnek, nincs miből levonni! Ami a legfontosabb, még a láncra kikötött kutyák sem az ő tulajdonuk, legalább is ezt mondják, így megbüntetni sem lehet őket-állapította meg a dolgozó.

Az elkobzott kutyák ideiglenes elhelyezése megtörtént, az Állatmenhely Nyílt Alapítvány Cegléd felajánlotta az ingyenes ivartalanításukat.
A kutyusok a hiányzó oltásokat is megkapják, majd szerető gazdit keresnek nekik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.