Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Február 22. 22:52, hétfő | Helyi
Forrás: katasztrofavedelem.hu

Lakhatatlanná vált egy ház Nagykörűben

Lakhatatlanná vált egy ház Nagykörűben

Az elmúlt három napban kisebb tüzek és műszaki mentések adtak munkát megyénk tűzoltóinak. Az egyetlen kivételt egy lakástűz jelentette, melynek során egy négyfős család otthona égett le.

Beizzott a lerakódott korom egy családi ház kéményében péntek hajnalban a nagykörűi Arany János úton. A szolnoki hivatásos és a kőtelki önkéntes tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével szüntették meg a problémát.

Meghibásodott és forgalmi akadályt képzett egy élelmiszert szállító kamion péntek délután Kenderesen, a Petőfi Sándor úton. A járműből kis mennyiségű gázolaj is kifolyt. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók a szivárgást megszüntették és az úttestre került üzemanyagot felitatták, majd egy helyi vállalkozó által biztosított mezőgazdasági vontató segítségével megszüntették a forgalmi akadályt.

Fennakadt a vasúti síneken egy személygépkocsi péntek este Kengyel külterületén. A tiszaföldvári önkormányzati és a kengyeli önkéntes tűzoltók egy erőgéppel levontatták a járművet a sínekről, majd megtisztították a helyszínt.

A mentők kértek segítséget a tűzoltóktól péntek este, miszerint egy Túrkeve külterületén lévő tanyához kellene bejutniuk egy beteghez, de autójukkal nem tudják a felázott, sáros úton át megközelíteni a helyszínt. A település önkéntes tűzoltói terepjárójukkal vitték be a mentősöket a tanyára, majd a beteget hordágyon visszaszállították a mentőautóhoz.

Bozótos terület égett szombat délután Tiszaföldvár határában, az Öcsödi út végén. A helyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.

A lakó- és padlástérbe áramlott vissza füst szombat délután Kisújszálláson, egy Árpád utcai családi házban. A város önkormányzati tűzoltóinak kiérkezésére a lakók eloltották a kazánban égő tüzet és kitakarították a berendezést. Az egység megvizsgálta a kémény belsejét, majd átszellőztette az épületet. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kigyulladt egy lakóház és a hozzáépített melléképület szombat éjszaka Nagykörűben, a Petőfi Sándor úton. A szolnoki hivatásos és a kőtelki önkéntes tűzoltók kiérkezésére a lakók áramtalanítottak és elzárták a gázt. Az egységek több oldalról, négy vízsugárral fékezték meg a lángokat, közben pedig hőkamerás méréseket végeztek. A hatvan négyzetméter alapterületű épületegyüttes lakhatatlanná vált, a benne élő négy ember az ingatlanon lévő másik épületben helyezkedett el.

Lesodródott az útról, majd fának ütközött és az úttestre visszacsapódott egy személygépkocsi vasárnap reggel Szelevény külterületén. A járművet a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították. A helyszínre mentők is érkeztek.

Elakadt egy személygépkocsi Tiszapüspöki külterületén, a Tisza gát felé vezető úton vasárnap délelőtt. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok és mentőkötél segítségével szabadították ki a járművet.

Kidőlt egy családi ház egyik oldalfalának egy része vasárnap délután Mezőtúron, a Kölcsey Ferenc utcában. A város hivatásos tűzoltói kordonszalaggal lezárták az érintett területet. Az ingatlanban élő három ember rokonoknál helyezkedett el.

Növényi hulladék égett vasárnap délután Törökszentmiklóson, az Árpád utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral számolták fel a káreseményt.

Összeütközött két autó vasárnap kora este Törökszentmiklóson, a Széchenyi István út és a Bethlen Gábor utca kereszteződésében. A helyi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket. A baleset helyszínéről a mentők három embert kórházba szállítottak.

Címkék: lakástűz, nagykörü, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.