Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. Február 08. 06:35, kedd | Helyi
Forrás: Szolnok Tv

LAKÓKOCSIRA GYŰJTENEK

LAKÓKOCSIRA GYŰJTENEK

Egy fűthető lakókocsi oldhatná meg egy idős férfi gondját. Lakóházát életveszélyessé nyilvánították, ma az udvarán álló hátsó fészerben él macskáival.

A Humán Szolgáltató Központ segíti életét, Nándi bácsi azonban nem szeretné elhagyni Alcsiszigeti otthonát, így most felajánlásokra vár.

1997 óta él ezen a portán Nándi bácsi. Nagykörüből költözött az Alcsisziget tanyára. Közmunkásként dolgozott, ma 62 évesen pedig már nyugdíjas mert nehezenmozog, fájnak az ízületei. Lakóháza teteje az idők során elérett, beszakadt pénze nem volt a javításra. A házat pedig mára lakhatatlanná nyilvánították.

Nándi bácsi így ma a hátsó fészerben lakik. A szerszámtároló egyszer ki is gyulladt, oldala javításra vár. Ezt tavaszra tervezi. Nándi bácsi azonban körülményei ellenére sem megy el innen.

Kezdeményezésére most lakókocsira gyűjtenek, melynek ára a hirdetések szerint 5-600 ezer forint. Ha valakinek van használaton kívüli lakóautója, amit fűthetővé lehet tenni, szívesen veszik a felajánlást. A segítő szándékot a Humán Szolgáltató Központban jelezhetik vagy a Szolnok Segít Program számlaszámára utalhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.