Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. December 24. 05:01, vasárnap | Helyi

LAKOSSÁGI FÓRUMOT TARTOTTAK

LAKOSSÁGI FÓRUMOT TARTOTTAK

Lakossági fórumot tartottak a Városházán Karcag városi 2. számú öblözet csapadékvíz-elvezetése projektről. A jelenlévő lakosságot Szepesi Tibor Karcag város polgármestere köszöntötte.

Madarasi Péter műszaki ellenőr tájékoztatást adott a beruházás jelenlegi állapotáról.

Szatlóczki Attila ügyvezető pedig a kivitelezési munkálatokról számolt be.
A projekt céljai: a környezet biztonságának növelése, állapotának javítása, belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, a felszíni vizek minőségének javítása, a további környezeti káresemények megelőzése, a belterületre hullott csapadékvizek
és felszín alól előtörő fakadó vizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése, a vizek helyben tartása, a vízgyűjtő területről lefolyó vizek belterületen történő összegyűjtése, elvezetése.

Szó esett arról, hogy a település bizonyos részein a csapadékvíz elvezető csatornák rendszerei nem voltak képesek feladatukat ellátni, vagyis a lehulló, összegyülekező csapadékvizet elvezetni az utcákról, és fogadni a telkekről kivezetett felszíni
vizeket. A csapadékvíz csatornák rekonstrukciója során meg kellett oldani, meg kellett szüntetni a fenti hiányosságokat. A beruházás megvalósítása során a vízrendezés végrehajtásával a vízi létesítmények olyan állapotba kerültek, hogy
azok a továbbiakban vízkárt, elöntést nem okoznak a belterület magán,
közösségi, és állami létesítményeiben.

A tájékoztató végén a lakosok tehettek fel kérdéseket, a polgármester és a kivitelezők felé.

A kivitelező várhatóan kora tavasszal végez a helyreállítással.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.