Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. December 17. 05:01, vasárnap | Helyi

LÁNCFŰRÉSSZEL TÁMADT AZ ANYJÁRA TISZADERZSEN

LÁNCFŰRÉSSZEL TÁMADT AZ ANYJÁRA TISZADERZSEN

Letartóztatásban a saját anyját láncfűrésszel kirabló férfi. A Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás büntette miatt indítványozta egy 32 éves férfi letartóztatását. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi édesanyja lakóházának udvarán ittas állapotban szóváltásba keveredett édesanyjával amiatt, hogy a férfi kevesellte azt a 2.000 forintnyi összeget, amit a sértett favágásért akart adni neki.
A szóváltás során a férfi trágár kifejezéseket használva szidalmazta édesanyját, és ezzel egyidejűleg a munkájáért járó összeg felemelését követelte, azonban a sértett ezt megtagadta.

A férfi ezután a nagyobb összegű készpénz megszerzése érdekében a kezében lévő, működésben lévő motoros láncfűrésszel a vele szemben álló sértett keze felé suhintott egy lentről felfelé irányuló mozdulattal, és a motorfűrész mozgásban lévő láncával megvágta a sértett jobb kezét. A hölgy ezután a zsebéből kivette és a földre dobta a nála lévő 2 darab 1.000 forintos bankjegyet, amelyeket a férfi felvett, majd a helyszínt elhagyta.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.
A járási ügyészség azért indítványozta férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá – tekintettel arra, hogy a sértett az elkövető édesanyja, és lakóhelyük is azonos – feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a férfi a sértettet befolyásolná, ezzel a bizonyítás sikerét veszélyeztetné.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását elrendelte, a döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.