Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2021. December 10. 09:02, péntek | Külföld
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti - fotó: facebook.com/borisjohnson

Lánya született a brit miniszterelnöknek

Lánya született a brit miniszterelnöknek

Egészséges leánygyermeknek adott életet Carrie Symonds, Boris Johnson brit miniszterelnök felesége - közölte csütörtökön a Downing Street. A kislány a házaspár második közös gyermeke.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivőjének tájékoztatása szerint a 33 éves Carrie Symonds és újszülött kislánya egyaránt nagyon jól van.

Hozzátette: a gyermek csütörtök reggel született egy londoni kórházban.

A házaspár csütörtökön született gyermeke - saját bátyjával együtt - a negyedik az utóbbi két évtizedben, aki édesapja hivatali ideje alatt jött a világra, de az első olyan, aki második miniszterelnöki gyermekeként született édesapja hivatalba lépése után.

A munkáspárti Tony Blair kisfia, Leo 2000-ben, David Cameron volt konzervatív párti miniszterelnök kislánya, Florence 2010-ben született, mindketten édesapjuk miniszterelnöki megbízatásának ideje alatt.

A Johnson-házaspár első közös gyermeke, egy kisfiú, tavaly április 29-én született a University College London egyetem kórházában, és a Wilfred Lawrie Nicholas Johnson nevet kapta.

A csütörtökön született kislány nevét a Downing Street egyelőre nem fedte fel, mint ahogyan azt sem, hogy a gyermek melyik kórházban született.

Boris Johnson idén májusban, különösebb hírverés és hivatalos bejelentések nélkül vette feleségül addigi élettársát, akit 2019 decemberében jegyzett el.

Az 56 éves Boris Johnson harmadszor nősült meg, feleségének viszont ez az első házassága.

Carrie Symonds volt az első olyan miniszterelnöki élettárs a modern brit politikatörténetben, aki nem a kormányfő házastársaként élt a Downing Street 10. szám alatti hivatalos rezidencián, Johnson pedig 199 év óta az első olyan brit miniszterelnök, aki hivatali ideje alatt házasságot kötött. Legutóbb Robert Banks Jenkinson, azaz Lord Liverpool nősült meg Nagy-Britannia hivatalban lévő miniszterelnökeként 1822-ben.

Boris Johnsonnak négy felnőtt gyermeke van második feleségétől, Marina Wheelertől, akitől 25 év után, 2018-ban vált külön.

A konzervatív párti brit kormányfőnek 2009-ben, egy házasságon kívüli kapcsolatból is született egy kislánya, és a brit sajtó hivatalosan meg nem erősített, de nem is cáfolt értesülései szerint van még egy gyermeke egy másik, szintén házasságon kívüli kapcsolatból.

Így a csütörtökön született kislány Boris Johnson hetedik vagy nyolcadik gyermeke.

Carrie Symonds 2018-tól egy évig a kormányzó brit Konzervatív Párt kommunikációs igazgatója volt, de 2019-ben, amikor Johnsont miniszterelnökké választották, távozott ebből a tisztségből.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 27. 13:59, péntek | Külföld

Az EU meghosszabbítja az Oroszország elleni gazdasági szankciókat

Az uniós tagországok kormányait tömörítő tanács fél évvel, 2023. július 31-ig meghosszabbítja az Oroszország egyes gazdasági ágazataira vonatkozó korlátozó intézkedéseket - közölte a testület pénteken.

2023. Január 27. 06:49, péntek | Külföld

Ukrán légierő: több mint félszáz rakétával támadtak az oroszok

Oroszország 55 rakétát lőtt ki Ukrajnára, ebből a légvédelem 47-et semmisített meg, három H-59-es rakéta pedig nem ért célba - közölte csütörtökön az ukrán légierő parancsnoksága.

2023. Január 27. 06:47, péntek | Külföld

Partig sodródott tengeri aknát semmisítettek meg Romániában

A Duna-delta Szentgyörgy-ágának torkolatánál partig sodródott tengeri aknát semmisített meg a román haditengerészet egy különítménye csütörtökön.

2023. Január 26. 06:49, csütörtök | Külföld

Meta: Donald Trump vissztérhet a Facebookra és Instagramra

Visszaállítja Donald Trump fiókját a Facebook és Instagram közösségi médiumok anyavállalata - közölte a Meta.