Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. November 16. 17:27, csütörtök | Helyi

LASSAN FEL KELL SZERELNI A TÉLI GUMIKAT

LASSAN FEL KELL SZERELNI A TÉLI GUMIKAT

Bár Magyarországon nem kötelező, de a tartós 7 fok alatti időjárási körülmények között ajánlott lecserélni a szémélygépkocsikon a gumikat, téligumira. A Karcag Tv a legfontosabb tudnivalóknak járt utána.

Bár Magyarországon nem kötelező, de a tartós 7 fok alatti időjárási körülmények között ajánlott lecserélni a szémélygépkocsikon a gumikat, téligumira

- Alapvetően tartós 7 fok alatti hőmérséletnél kell lecserélni a kereket, de ahogy a hatóság is tanácsolja téli óraállításkor kell felszereltetni a téli kereket, a nyári óraállításkor pedig a nyári kereket. - árulta el Rómer János autószerelő.

Sokan pénzspórolás miatt használt gumit rakatnak autójukra, Ez nem feltétlen probléma, de érdemes több dologra is odafigyelni.

- Abban az esetben ajánljuk a használt gumit, hogyha megbízható, garanciális helyről veszi a vevő. Ha idegen magánszemélytől vásárolunk, már nem annyira garantált az, hogy a megvásárlás után, felszerelés után nem kerülnek elő repedések, esetleg szálszakadás hibák, ami nyomás alatt derülhet ki. Tehát azt ajánjuk, hogyha használt gumit tudunk venni, akkor minden esetben garanciális helyről vegyük azt - mondta az autószerelő.

Magyarországon egyenlőre nem kötelező a téligumi, hanem csak ajánlott, viszont ha külföldre látogatunk, akkor már vannak olyan országok ahol már kötelező a téligumi megléte - mondta Jenei József őrnagy, majd hozzátette: a rendőrség a téli gumi hiánya miatt nem büntet,de minden esetben felhívja a figyelmet a hiányosságokra.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.