Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Március 26. 08:27, péntek | Helyi

Leégett a család garázsa

Leégett a család garázsa

A Tiszafüredi Járási Ügyészség vádat emelt egy tomajmonostorai férfi és élettársa (32 éves nő) ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.

A Tiszafüredi Járási Ügyészség vádat emelt egy 37 éves tomajmonostorai férfi és élettársa (32 éves nő) ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.
A vád szerint az élettársi kapcsolatban élő férfi és nő közösen nevelték tomajmonostorai otthonukban a cselekmény idején 5, 12 és 14 éves gyermekeiket, akik vonatkozásában az illetékes jegyző – korábban – több alkalommal védelembe vétel elrendeléséről döntött a szülőpár alkoholizáló életvitele, párkapcsolati konfliktusai, a megfelelő lakhatás hiánya, a gyerekek higiéniai és gondozási szükségleteinek elhanyagolása miatt.


Az apa és az anya rendeszeresen, heti öt-hat alkalommal látogatta a helyi sörözőt, ahonnan csak órák múlva, leittasodva tértek haza. Gyakran előfordult, hogy a gyerekek bementek a kocsmába és ott keresték szüleiket, illetőleg felügyelet nélkül csavarogtak, járták a település utcáit.
2020. május 25-én a család garázsában, ismeretlen okból tűz keletkezett. Ekkor a három gyermek a házban tartózkodott, szülői felügyelet nélkül. A szomszéd értesítette a tűzoltókat.


A gyermekek anyja ekkor ismeretlen helyen volt, míg az apa szokása szerint a sörözőben ivott. Az egyik kisgyerek (12 éves kislány) elszaladt a kocsmába és zaklatott állapotban közölte édesapjával, hogy ég a garázs, aki csak annyit válaszolt: „Mindjárt megyek, csak megiszom a sörömet.”
A szülők alkoholizáló életmódjukkal, nevelési kötelezettségeik elhanyagolásával súlyos fokban veszélyeztették mindhárom kiskorú gyermekük érzelmi. értelmi és erkölcsi fejlődését.


A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság végrehajtásában próbaidóre felfüggesztett börtönt szabjon ki mindkét vádlottal szemben.
Az ügyben első fokon a Tiszafüredi Járási Ügyészség fog döntést hozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.