Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2024. Április 02. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: karcag tv

LEHETSÉGES HÚSVÉT KONYHAI FELFORDULÁS NÉLKÜL IS

LEHETSÉGES HÚSVÉT KONYHAI FELFORDULÁS NÉLKÜL IS

Lehetséges húsvét konyhai felfordulás nélkül is, hiszen az éttermekben ilyenkorra külön ünnepi elviteles ajánlattal készülnek.

A húsvéti hidegtálak egyre népszerűbbek. Jó hír, hogy az árak minimálisan változtak a tavalyihoz képest.

Otjártunkkor ugyan még nem volt roham, de már érkeztek a húsvéti megrendelések ebbe a berekfürdői étterembe. A retró hidegtál része a majonézes krumplisaláta, rajta fasírtgolyókkal, illetve a franciasaláta tormakrémes sonkatekerccsel.

TÓTH CSABA, étteremvezető, Park Étterem:
-Divat, tehát egyre nagyobb rá a kereslet és mi megpróbálunk minden igénynek megfelelő tálakat összeállítani kedves vendégeink számára. Többféle tállal készültünk Húsvétra, ebből kettő hidegtállal, ami elvitelre kapható nálunk, illetve egy elvitelre és ittfogyasztásra készített húsvéti sültes tállal készülünk.

Ebben az étteremben nem emelkedtek az árak tavalyhoz képest, csak a csomagolóanyag árát kell megfizetniük a húsvéti tálat rendelőknek.

VERESNÉ DÓRÓ ZSAKLIN
-Honnan szoktunk rendelni, az számít? Éttermekből egyébként. Nagy tálakat. Többféle hús van rajta és akkor ez így könnyebb, mert nekem
két kisgyerek van és két kisgyerek mellett így sokkal könnyebb. Meg komfortosabb. Az egész ház tiszta marad, nem ezzel töltöm az időmet, könnyű a családdal, a vendégekkel foglalkozni.

A kényelmi és higiéniai szempontok mellett anyagi megfontolások is állnak a húsvéti ételrendelések egyre növekvő népszerűsége mögött.

ALBERT FRUZSINA:
-Nagyjából ilyen tíz- tizenötezer forintot szoktunk egy- egy tálért kifizetni. Ez azt gondolom, hogy még így szerintem beleférhet annak érdekében, hogy egyébként egymással tudjunk több időt tölteni a főzés helyett.

Az éttermek igyekeznek a házias, hagyományos ételek felé is fordulni. Tojáskrémes sajttekercs, kolbász, vagy éppen házi sonkában sült mangalicapástétomot is kínálnak megrendelőiknek.

Címkék: Étterem, HÚSVÉT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.