Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2022. Április 29. 05:00, péntek | Helyi

LÉLEKHÍD

LÉLEKHÍD

Az Erkel Ferenc Művészeti Iskolában egy jótékony hangversenyt tartottak, a részletekről Plósz Csilla intézményvezetőt kérdeztük.

A Lélekhíd elnevezésű jótékonysági hangverseny a Kárpátaljáról, illetve Ukrajnából menekülő családokat segíti a helyszínen elhelyezett ládában összegyűjtött adományokkal. A programot a Zenevarázslatért mozgalom, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége, valamint a Magyar Református Szeretetszolgálat együttműködésében valósítják meg az országban a művészeti iskolák. 18 órától közel 100 iskolában fognak a hangszerek megszólalni egyszerre.

Karcagon az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Tagintézmény jelenlegi növendékei, volt növendékei, a pedagógusok és a szülők lépnek fel egy igazi nagy családi hangversenyen.
Ehhez kapcsolódva az előtérben retró hangulatban zenészsarkot is kialakítottak egy játékkal a Facebook-on keresztül. Hétfőn délután 4 órakor lesz a sorsolás, három igazán szerencsés ember jutalomban fog részesülni.

Az országban egyre többen fogtak össze és mozdultak meg azért, hogy segítsük a háború elől menekülő embereket. Minden egyes intézmény, szervezet és a magánszemélyek ahogyan tudnak úgy segítenek. A művészeti iskolák így segítenek, hiszen a zenével egyfajta lélekhidat is lehet építeni - mondta az intézményvezető, akitől megtudtuk, a Zenevarázslatért Alapítvány mozgalom képviseletében online be fog jelentkezni országos szinten Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész Beregszászról a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola Esztergom terméből és nyitja meg a rendezvényt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 10:00, csütörtök | Helyi

Idén is pályázhatnak az önkormányzati tűzoltóságok

A központi költségvetés idén is támogatást biztosít az önkormányzati tűzoltóságok fejlesztésére, a rendelkezésre álló 225 millió forint felosztására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki.

2024. Május 23. 09:58, csütörtök | Helyi

Elöntötte az eső Tiszaföldvár egy részét

A hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű csapadék okozott gondot Tiszaföldváron szerda délután, ahol összesen tíz helyen kellett beavatkozni.

2024. Május 23. 07:00, csütörtök | Helyi

VASTAPSSAL ZÁRULT A NÉPTÁNCGÁLA

Népzenétől volt hangos a Déryné Kulturális Központ a XXIV. Györffy Néptánc Gálán.

2024. Május 22. 14:00, szerda | Helyi

SZÉKKEL TÁMADT TANÁRÁRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a 17 éves fiatalemberrel szemben, aki 9. osztályos tanulóként a tanórán székkel támadt tanárára.