Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Május 29. 07:09, szombat | Helyi

LENGYEL – MAGYAR VERSENY

LENGYEL – MAGYAR VERSENY

A lengyel-magyar versenyen sikeresen szerepeltek a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola tanárának diákjai.

A három fős csapatok jelentkeztek a nemzetközi versenyre, amely összetett feladatokból állt. A refiből három csapat indult a három fordulós versenyen, az iskolai forduló után két csapat mehetett tovább a következő fordulóra. A három csapat: 7.a: Bodnár Tímea, Kovács Tímea és Kovács Anna, a 7.b: Szabó Stefánia, Deák Virág, hozzájuk csatlakozott Péntek Anna 6.b és a 6.b osztályos csapat tagjai: Kovács Péter, Sarkadi Nóra és Németh Kamilla voltak.

A feladatok között volt egy magyar és egy lengyel nemzeti park értékeivel kellett megismerkedniük. A lengyel feladatot angolból magyarra kellett először lefordítani, ebben Halmai Györgyné tanárnő segítet a gyerekeknek.

Az első forduló önálló volt minden csapattagnak, a másodikban a lengyel-magyar barátságra és a nemzeti parkra kellett logót tervezniük és kisfilmet is készítettek.

Az utolsó feladatként a HNP-be kellett kirándulást tervezni, most a jelen helyzetben ezt nem lehetett megvalósítani. A refis csapatok 1. csapata első, a másik 4. lett.

Kovács Péternek nagyon tetszett a verseny, a logótervezés is jó volt, itt a csapat az ő ötleteit valósította meg, egyéniben is ő írta a legjobb feladatot.

Kedvenc virága a tulipán és kedvenc állata a hiúz, otthon baromfik vannak, melyek ellátásába is besegít.

Nagyon jó volt a verseny, sok tudást kapott általa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.