Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. December 18. 15:19, péntek | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

Letartóztatásban a jótevőjét éveken át bántalmazó jászkiséri férfi

Letartóztatásban a jótevőjét éveken át bántalmazó jászkiséri férfi

A Jászberényi Járási Ügyészség indítványt tett a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírójánál egy 24 éves jászkiséri férfi letartóztatására súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt.

A Jászberényi Járási Ügyészség indítványt tett a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírójánál egy 24 éves jászkiséri férfi letartóztatására súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi 2017-ben, azt követően költözött a sértett férfi jászkiséri házába, hogy szülei elküldték otthonról. A férfi viselkedése már a beköltözését követő néhány napon belül megváltozott, követelőző és agresszív lett. Heti rendszerességgel megverte az őt szívességből befogadó sértettet, sokszor tört-zúzott a házban.

A sértett tartott az újabb bántalmazásoktól, ezért teljesítette a keresettel nem rendelkező gyanúsított minden kérését. Ellátta őt élelemmel, cigarettával, szeszesitallal.

A férfi 2019. nyarán elvette a sértettől a mobiltelefonját is, amit a továbbiakban kizárólag ő használt. Ennek ellenére rendszeresen azzal fenyegette meg a sértettet, hogy mind a tíz ujját eltöri, ha nem tölti fel a telefon egyenlegét.

Az elkövető egyre durvábban bántalmazta a sértettet. Így a 2019. nyarától 2020. decemberéig terjedő időszakban többször megtörtént, hogy a gyanúsított szándékosan kést szúrt a sértett karjába, combjába, lapockájába, illetőleg egy alkalommal egy másfél méteres vasrúddal tett szúró mozdulattal a sértett fülét sebesítette meg. A sértett ezen alkalmakkor 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett ugyan, de súlyosabb sérülései is keletkezhettek volna.

A férfi utolsó alkalommal 2020. december elején verte meg a sértettet. Ekkor a gyanúsított háromszor csapott a sértett tarkójára egy seprűnyéllel. A bántalmazás során a sértettnek koponyatöréssel járó súlyos sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozta, mert álláspontja szerint fennáll a veszélye annak, hogy a sértettet éveken át bántalmazó férfi szabadlábon hagyása esetén újabb szándékos bűncselekményt követne el, illetőleg veszélyeztetné a bizonyítást.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. december 16-án az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés végleges, azt a gyanúsított és védője is tudomásul vette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.