Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2023. Szeptember 16. 05:02, szombat | Helyi

LETARTÓZTATÁSBAN A MOZGÁSKÖVETŐ ESZKÖZT A LÁBÁRÓL LEVÁGÓ FÉRFI

LETARTÓZTATÁSBAN A MOZGÁSKÖVETŐ ESZKÖZT A LÁBÁRÓL LEVÁGÓ FÉRFI

A Szolnoki Járási Ügyészség fogolyszökés vétsége miatt indítványozta egy 24 éves Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei férfi letartóztatását.

A letartóztatott férfinak a bűnügyi felügyeletét jelen cselekmény előtt - az ellene emberölés bűntette miatt folyamatban lévő másik büntetőeljárásban - az elsőfokú bíróság elrendelte és előírta, hogy lakóingatlanát nem hagyhatja el továbbá a bűnügyi felügyelet szabályainak betartása céljából a terhelt mozgását nyomon követő technikai-eszköz alkalmazását is elrendelte a bíróság.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi 2023. július 13. napján az esti órákban a bűnügyi felügyelet helyéül szolgáló ingatlanát elhagyta, majd a bűnügyi felügyelet betartásának ellenőrzésére szolgáló mozgáskövető technikai-eszközt - abból a célból, hogy az ellene emberölés bűntette miatt folytatott büntetőeljárás alól kivonja magát - az utcán egy késsel levágta és azt egy bokor alá rejtette.

A férfi ezt követően egy Szolnokra tartó távolsági buszra felszállt és Szolnok irányába közlekedett, majd - mivel a nyomkövető eszköz eltávolítását a rendőrség észlelte - az esti órákban a 4-es számú főúton a rendőrjárőrök elfogták.
A férfi szökésén túlmenően a járási ügyészség azért is indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert előéletére figyelemmel fennáll vonatkozásában a bűnismétlés veszélye is.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója a férfi letartóztatását elrendelte.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 24. 13:10, vasárnap | Helyi

Városnap volt Karcagon

Városnap és Családi nap volt Karcagon

2023. Szeptember 24. 05:02, vasárnap | Helyi

STÚDIÓNK VENDÉGE VOLT KOVÁCS MIKLÓSNÉ INTÉZMÉNYVEZETŐ

Stúdiónk vendége volt Kovács Miklósné, a Györffy István Katolikus Àltalànos Iskola és Szent Erzsébet Òvoda intézményvezetője.

2023. Szeptember 24. 05:01, vasárnap | Helyi

JÁSZAPÁTI IMAHÁZ PERSELYÉT ÜRÍTETTE KI A TOLVAJ

A Jászberényi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a 25 éves jászkiséri férfivel szemben, aki egy Jászapátin lévő imaház perselyéből lopott.

2023. Szeptember 24. 05:00, vasárnap | Helyi

30 ÉVE HELYEZTÉK VÉGSŐ NYUGALOMRA HORTHY MIKLÓS KORMÁNYZÓT

A huszadik század egyik legjelentősebb magyar politikusának nevezte Horthy Miklóst Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő.