Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Október 25. 18:35, szerda | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Letartóztatásban a rokkantkocsis férfit megtámadó rabló

Letartóztatásban a rokkantkocsis férfit megtámadó rabló

A Karcagi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak az 50 éves püspökladányi férfinek a letartóztatását, aki Karcagon, az utcán, kora délután rabolt ki egy rokkant férfit.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ittas állapotban lévő férfi Karcagon, 2023. október 22-én, 14 óra körül észrevette a járdán – a jobb kezére és jobb lábára lebénult – rokkantkocsival közlekedő férfit és utána futott. Amikor melléért, megragadta a rokkant kocsiban ülő férfi vállán keresztbe vetett táskáját, és azt húzni kezdte. A rokkant férfi ekkor a bal kezével próbálta tartani a táskáját, azonban a támadója addig rángatta, míg ő a rokkantkocsijával együtt felborult. A férfi ezt követően a földön fekvő férfitől a táskát – azt tovább rángatva – végül elvette, a benne lévő pénztárcával, 6.000 forint készpénzzel, személyes okmányokkal, és bankkártyával együtt, majd a helyszínt elhagyta.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett, jelenleg különös visszaesőnek minősülő férfivel szemben – a kiszabható büntetésre is figyelemmel –megalapozottnak látta mind a szökés, elrejtőzés, mind a bűnismétlés veszélyét, ezért indítványozta a letartóztatását.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyetértett, és 2023. október 25-én elrendelte a férfi letartóztatását, mely döntéssel szemben a férfi és a védője is fellebbezett, így az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.