Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2023. Július 14. 21:08, péntek | Helyi
Forrás: Kunszentmártoni Járási Ügyészség

Letartóztatásban az embercsempész

Letartóztatásban az embercsempész

Kunszentmártoni Járási Ügyészség indítványt tett egy 34 éves Fejér vármegyei férfi letartóztatására embercsempészés bűntette miatt.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi 2023. július 11. napján a déli órákban a szerb-magyar államhatár közelében, előzetesen egyeztetett helyen összesen 21 fő magát szír és 1 fő magát afgán állampolgárnak valló személyt vett fel gépjárműve zárt rakterébe. Az illegális migránsok korábban egy ismeretlen személy segítségével lépték át jogellenesen - Schengeni határ-ellenőrzési kódex rendelkezéseit megsértve - a magyar államhatárt.

A férfi gépjárművét a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság járőrei 2023. július 11. napján 16 óra 10 perckor Kunszentmártonban a 44. számú főút és a 442. számú főút kereszteződése közelében igazoltatni akarták. A férfi amint észlelte a rendőri intézkedést, gyorsítani kezdet, próbált elmenekülni a rendőrök elől, majd a gépjárművel megállt, abból kiszállt és azt hátrahagyva a rendőri intézkedés elől elfutott. A helyszíntől mintegy 300 méterre egy erdősorban elrejtőzve találták meg a férfit a rendőrök.

A járási ügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert az intézkedés elől elszökött, ezért valamint a kiszabható büntetés mértékére is figyelemmel fennáll annak a veszélye, hogy a hatóság elől az eljárás folyamán elrejtőzne, megszökne.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 20:28, péntek | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Június 21. 10:38, péntek | Helyi

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült,

2024. Június 21. 10:33, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy autó Kunszentmárton-Kungyalunál

Összeütközött egy személygépkocsi, illetve egy dobozos tejet szállító nyerges vontató péntek reggel Kunszentmárton-Kungyalu térségében.

2024. Június 21. 10:30, péntek | Helyi

Tűz volt egy tiszafüredi szeméttelepen

Mintegy ezerötszáz négyzetméteren égett kommunális hulladék csütörtök délután egy Tiszafüred külterületén található hulladéklerakóban.