Városlista
2024. március 5, kedd - Adorján

Hírek

2020. Április 15. 05:00, szerda | Kék hírek
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Letartóztatták a szexuális erőszakkal gyanúsított nigériai férfit

Letartóztatták a szexuális erőszakkal gyanúsított nigériai férfit

Elrendelte május 14-ig a bíróság a szexuális erőszak elkövetésével gyanúsított nigériai férfi letartóztatását.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, a megalapozott gyanú szerint a 22 éves férfi szombat délután "szexuális szolgáltatást kívánt igénybe venni egy nőtől, azonban nem volt hajlandó előre kifizetni a szolgáltatás ellenértékét". Amikor a sértett távozásra szólította fel, a férfi rátámadt, fojtogatta és szexuálisan is bántalmazta.

A rendőrség a bűncselekmény után néhány órán belül elfogta és gyanúsítottként hallgatta ki a férfit szexuális erőszak miatt, majd előterjesztést tett a letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint a gyanúsított jelenléte az eljárásban és a bizonyítás zavartalansága csak a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható, ezért a nyomozóhatóság előterjesztése alapján indítványt tett a gyanúsított letartóztatására - tette hozzá a főügyész.

Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája az indítvány alapján elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, ellene a védelem fellebbezett.

A Fővárosi Törvényszék később tudatta: a letartóztatást május 14-ig rendelte el a bíróság.

A törvényszék tájékoztatása szerint a nigériai férfi Magyarországon egyetemi tanulmányokat folytat, és bár büntetlen előéletű, vele szemben más, személy ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények miatt büntetőeljárások vannak folyamatban.

A bíróság közlése szerint a férfi - bár bejelentett munkahelye, legális jövedelme van, a tartózkodási engedélyén szereplő címen életvitelszerűen nem él, a más eljárásban megadott lakóhelyén sem tartózkodik, jelen eljárásban egy harmadik - hivatalosan nem bejelentett - lakcímet adott meg.

A bizonyítási eljárás meghiúsításának, megnehezítésének megakadályozásához a bíróság szerint a gyanúsítottal szemben kényszerintézkedés alkalmazása szükséges és tekintettel arra, hogy a férfi terhére rótt bűncselekményt az ellene folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el, így alappal lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bíróság szerint a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a gyanúsított esetében kizárólag a letartóztatással biztosíthatók. Enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására a fent részletezett okok miatt nem volt lehetőség - közölte a törvényszék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 04. 22:13, hétfő | Kék hírek

KIHALLGATTÁK, DE FOLYTATTA

A törökszentmiklósi rendőrök négyrendbeli lopással gyanúsítanak egy helyi férfit. Egy családi ház udvaráról egy kerékpárt vitt el, melyet értékesített, azonban a rendőrök megtalálták, és visszaadták jogos tulajdonosának.

2024. Március 04. 10:17, hétfő | Kék hírek

Hírek Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből

Az elmúlt 72 órában történt.

2024. Március 02. 11:57, szombat | Kék hírek

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ): a csalók az Anydesk nevű programot próbálják meg letöltetni, hogy teljes hozzáférést kapjanak az áldozatok számítógépéhez, mobiltelefonjához.