Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Május 06. 12:20, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Letartóztatták az édesanyja megölésével gyanúsított káldi fiatalt

Letartóztatták az édesanyja megölésével gyanúsított káldi fiatalt

Elrendelte a nyomozási bíró egy hónapra annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint csütörtök este több késszúrással megölte az anyját, kiskorú testvérét pedig súlyosan megsebesítette Káldon.

A gyanú szerint a 20 éves férfi május 2-án késő este egy késsel többször mellkason szúrta a vele egy háztartásban élő anyját, majd többször megszúrta 15 éves testvérét is, aki anyja segítségére sietett. A szúrások következtében az asszony a helyszínen meghalt, a gyanúsított testvére súlyosan megsérült – közölte a Vas Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Simon József megyei főügyész tájékoztatása szerint a férfit, aki elmenekült a helyszínről, másnap reggel a Celldömölki Rendőrkapitányság járőrei fogták el.

Hozzáfűzte: az ügyészség szerint feltételezhető, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén megszökne, elrejtőzne, veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb bűncselekményt követne el, ezért volt szükség a letartóztatására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.