Városlista
2023. december 6, szerda - Miklós

Hírek

2011. November 10. 14:10, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Levélben küldték a marihuánát

Levélben küldték a marihuánát

Három esetben foglaltak le kábítószert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a napokban.

Egy levélben marihuánát, egy postai csomagban kokaint találtak Budapesten, a röszkei határátkelőnél pedig egy utánfutó kerekéből került elő marihuána – közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Suller György Attila, a NAV vám- és jövedéki szóvivője kifejtette: a budapesti postaforgalmi szolgálati helyen a kábítószer-kereső kutya hívta fel a pénzügyőrök figyelmét egy Hollandiából érkezett levélküldeményre. A borítékban, óvszerbe csomagolt műanyag zacskóban 3 gramm marihuánagyanús anyag volt. A NAV munkatársai az anyagot közvetlen vámfelügyelet alá helyezték.

Szintén marihuána került elő ugyanitt egy postai csomagból. A NAV munkatársai egy Argentínából érkezett küldeményt választottak ki vizsgálatra. A függönydíszeket, méterárut tartalmazó, dupla falú doboz aljában a pénzügyőrök több mint száz gramm fehér port, kokaingyanús anyagot találtak. A hatóság a küldeményt visszatartotta.

A vizsgálatok a levél esetében marihuánát, a csomagban kokaint mutattak ki. A hatóság mindkét esetben feljelentést tett kábítószerrel való visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen .

A szóvivő tájékoztatása szerint a röszkei határátkelőnél egy szerb férfi által vezetett autó utánfutójából került elő csaknem egymillió forint értékű marihuána. Az utánfutó bal kerekéből áradó erős szag alapján a gumiköpenyben mintegy fél kilogramm marihuánát találtak a vámosok. A sofőr az eljárás során elismerte, hogy a kábítószer az övé.

A pénzügyőrök a kábítószert lefoglalták; a szerb férfit a rendőrség őrizetbe vette, ellene kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt a Szegedi Rendőrkapitányság indított eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 08:16, csütörtök | Kék hírek

Amerikai katonának adta ki magát, több alkalommal is utalt neki pénzt a magyarországi nő

A balatonalmádi sértett megismerkedett egy magát amerikai katonának valló személlyel az egyik közösségi portálon.

2023. November 29. 17:27, szerda | Kék hírek

Elítélték a tanárt, aki kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt

Nem jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Püspökladányi Járásbíróság azt a tanárt, aki iskolája kiskorú diákjával folytatott szerelmi viszonyt

2023. November 24. 10:15, péntek | Kék hírek

Másfél év alatt 171 millió forintot szerzett idős áldozatától a csaló

Különösen nagy kárt okozó csalás, sikkasztás és gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy idős, beteg embert kihasználó 52 éves férfi ellen.

2023. November 24. 06:00, péntek | Kék hírek

Tényleges életfogytiglanra ítélték az apát, aki álmukban végzett lányaival Aszódon

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte elsőfokon a Budapest Környéki Törvényszék a férfit, aki a hozzá kapcsolattartásra érkező két lányát álmukban megölte Aszódon - közölte a bíróság az MTI-vel csütörtökön.