Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2021. Március 11. 20:53, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Lezárt akta: ketten kiraboltak egy idős nőt 

Lezárt akta: ketten kiraboltak egy idős nőt 

A karcagi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Két férfi 2020. augusztus 20-án 16 óra 20 perc körül Karcag belterületén az egyik utcában odalépett a járdán közlekedő idős asszony mögé, és egyikük hátulról meglökte a nőt, majd megpróbálta lerántani a válláról a táskáját. A sértett azonban nem engedte el a tulajdonát, ekkor a férfi az ott lévő ingatlan kerítésének lökte. A támadónak sikerült az asszony kezéből kirántani a táskát, és a két férfi elszaladt a helyszínről. A rendőrök rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket előállítottak a Karcagi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a jogsértőket gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vételükről határoztak, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A rendőrök a sértett táskáját a benne lévő irataival, értékeivel – kivéve 3500 forint készpénzt és a mobiltelefonja SIM kártyáját – megtalálták, és a sértett részére visszaadták. A terheltek elmondása szerint a készpénzt elköltötték, a telefonkártyát pedig eldobták. A Karcagi Rendőrkapitányság rablás bűntett, valamint okirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

A karcagi rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat nyomozás befejezési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

Címkék: eljárás, Karcag, rablás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.