Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Március 13. 07:02, szombat | Helyi

Lezárultak a határidők

Lezárultak a határidők

Tóth Barnával, a Gimnázium igazgatójával arról beszélgettünk, hogy több továbbtanulási határidő is lezárult a nyolcadikosoknak és a végzősöknek.

A nyolcadikosokkal nagyon nehéz volt kapcsolatban maradni a digitális oktatásban, sok volt a bizonytalanság- mondta a szakember, ennek ellenére a korábbi évekhez hasonló a jelentkezési létszám.
A természettudományos tantárgyak talán a legnépszerűbbek - a matematika-fizika és a biológia- kémia tagozat - de a magyar-történelem tagozatra is növekvő érdeklődés van.
A most érettségizők abba a furcsa állapotba kerültek, hogy már az előző tanévben is ők voltak azok, akik digitális oktatásban fejezték be az évet és az idei tanévben is nyolc hetet tudtak iskolába járni.
Február 15 volt az érettségire való jelentkezési határidő számukra, amit iskolai szinten intéztek, s egyénileg adták be ugyaneddig a továbbtanulási jelentkezési lapot is.
Nagyon nagy arányban jelentkeznek egyetemekre, főiskolákra, a közgazdász, informatikus most is népszerű volt.

A digitális oktatás a humán tantárgyaknál - magyar, történelmi - nem okoz akkora problémát, ott jobban működik az online óra, míg a természettudományos tárgyaknál, ami a refiben elég hangsúlyos, ott nagy szükség van a személyes találkozásokra matematikából, fizikából, kémiából, biológiából, mert ezeket nagyon nehéz csak digitális körülmények között elsajátítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 11:03, kedd | Helyi

A MECCS VÉGÉRE ELFOGYOTT A TÜRELME A FOCISTÁNAK

2024. Április 16. 10:02, kedd | Helyi

KORÁBBAN KEZDŐDHET NAGYKÖRŰN A CSERESZNYESZÜRET

Virágba borult Magyarország cseresznyéskertje. Nagykörű határában fehérlik a több ezer cseresznyefa.

2024. Április 16. 10:00, kedd | Helyi

LEBUKTAK A DROGTERJESZTŐK

A rendelkezésre álló adatok szerint az öt férfi 2023 márciusától elsősorban Rákóczifalván, Szolnokon és Zagyvarékason szervezett formában – egymással konspirálva – marihuánával kábítószer- kereskedelmet bonyolítottak.

2024. Április 15. 14:06, hétfő | Helyi

Parkoló járművekbe hajtott egy autó Karcagon

Egy parkoló kisteherautónak, illetve egy másik járműnek ütközött egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Karcagon, a Püspökladányi úton.