Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2021. November 23. 11:31, kedd | Helyi

LIBALAKOMA

LIBALAKOMA

Idén is volt libalakoma a karcagi és környékbeli éttermekben.

Itt volt a Márton-nap, így ilyenkor még az is libasültre vágyik, aki egyébként nem rajong ezért a szárnyasért. Nem véletlen, hogy a novemberi időszakban jut eszünkbe libát enni. Egyrészt a libahús és az azt körülölelő háj nem egy könnyed nyári fogás alapja, másrészt sok évszázados hagyománya van az őszutón történő libafogyasztásnak.

Rengeteg legenda kering arról, hogy miként és hogyan lettek a Márton-nap főszereplői a libák, de bármelyik história is legyen az igazi, annyi biztos, hogy az egész nyári, földeken való munka után, a mezőgazdaságban dolgozók - sok esetben - egy vágósúlyban lévő libát is kaptak a bérük mellé. A park étteremben is sokan voltak .

A modern Márton-napkövetelményeinek pedig teljességgel megfelel a libaburger, amelynek húspogácsájához 70-80 százalékban darált libamellet, s a maradékban darált libahájat kell adni. A rostlapon vagy serpenyőben lesütött pogácsa mellé mehet a szokásos körítés, bár javasolt kipróbálni a cheddar sajttal és édes hagymalekvárral készített libaburgert is.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 28. 09:48, vasárnap | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 órában történt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.

2021. November 28. 08:11, vasárnap | Helyi

KERÉKPÁRÚT KIVITELEZÉSE KARCAGON

Mint nézőink is láthatják járva a várost, zajlik az új kerékpárút hálózat kivitelezése

2021. November 28. 07:54, vasárnap | Helyi

ÜNNEPI DISZKIVILÁGÍTÁS

A hagyományt folytatva díszkivilágításba borul idén is városunk

2021. November 27. 19:26, szombat | Helyi

BILJANA

A Déryné Kulturális Központban tartott őszi bolgár kulturális hétvégén fellépett a Karcagi Biljana Bolgár Néptáncegyüttes, a Bereki Sramli Fúvósegyüttes és a Karcagi Református Egyházközség Sola Gratia Kórusa.