Városlista
2021. április 13, kedd - Ida

Hírek

2021. Április 08. 16:11, csütörtök | Helyi

LISTÁN SZEREPEL MINT BALAESETI HELYSZÍN A 4. SZ FŐÚT

LISTÁN SZEREPEL MINT BALAESETI HELYSZÍN A 4. SZ FŐÚT

Listát készített hazánk legveszélyesebb útszakaszairól a 2017–2019 közötti időszak baleseti statisztikája alapján a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A 168 baleseti góchely közül tíz megyénkben található. Felkerült a listára a 4-es, a 32-es és a 44-es számú főút is. A legtöbb halálos baleset, összesen kettő, azonban Karcag külterületén, a 4206-os számú út és a 4-es főút kereszteződésében történt a vizsgált időszakban.


Ketten vesztették életüket még 2017. március 6-án, Karcag külterületén, a 4-es főút és a 4206-os számú út kereszteződésében. Egy személygépkocsi vezetője nem adta meg az elsőbbséget a 4-es számú főúton közlekedő kamionnak, így összeütköztek. A karambol során a személyautó megpördült, és egy másik gépkocsinak is nekicsapódott.


A balesetben a kamionnal ütköző autó utasa a helyszínen életét vesztette, sofőrje pedig a kórházba szállítását követően hunyt el. Ez a karambol is hozzájárulhatott ahhoz, hogy az említett útszakasz a tizenkettedik helyet foglalja el a nemrég felállított országos listán.


Tavaly a legveszélyesebb góchelyeken már megtörténtek a beavatkozások, illetve a nagyobb volumenű átépítésekhez a szükséges tervezési munkákat is előkészítette a közútkezelő.


A Jász-Nagykun-Szolnok megyében lévő tíz baleseti góchely közül három a gyorsforgalmi utakhoz mérhető forgalmi terheléssel rendelkező 4-es főúton található, Szajol, Fegyvernek és Karcag térségében.


A meglévő jelzőlámpás csomópontban idén tavasszal új forgalomtól függő programot alakítanak ki a szakemberek, a fegyverneki és a karcagi kereszteződések pedig várhatóan átépülnek. A lakott területen belüli helyszínek forgalmas városi útszakaszokon, csomópontokban találhatóak – Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint.


A 32-es számú főút szolnoki szakaszán már rendelkezünk tervvel egy jelzőlámpás csomópont létrehozására, a Karcagon lévő 4206-os út kereszteződésénél pedig tavaly ősszel hazai forrásból forgalomtechnikai beavatkozás történt.

A szakemberek mindenkit arra kérnek fokozott óvatosságal közlekedjenek

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 13. 18:37, kedd | Helyi

Balesetekkel kezdődött a hét

Egy kivételével kisebb súlyú káreseményeknél kellett beavatkoznia megyénk tűzoltóinak.

2021. Április 13. 17:08, kedd | Helyi

MINDEN KÉSZEN ÁLL AZ ÓVODÁK ÉS AZ ISKOLÁK NYITÁSÁRA

Minden készen áll az óvodák és az iskolák április 19-i újranyitására városunkban és térségünkben is.

2021. Április 13. 16:15, kedd | Helyi

A városban található játszóterek 2021. április 16-tól megnyitásra kerülnek

Kérjük, hogy a járványügyi szabályokat a játszóterek használata során is betartani szíveskedjenek!

2021. Április 13. 14:50, kedd | Helyi

Teljes útlezárás a 4-es főúton, Karcagnál

Két tehergépkocsi és egy személyautó érintett a balesetben, ami Karcag és Kisújszállás között történt. Egy személy könnyű sérülést szenvedett.