Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Február 11. 05:01, szombat | Helyi

LOPOTT AUTÓBUSSZAL SZÁGULDOZOTT

LOPOTT AUTÓBUSSZAL SZÁGULDOZOTT

A rendőrség Hajdú-Bihar vármegyéig üldözte a busztolvajt, ott tudták elfogni.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség lopás bűntette, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt is indítványozta annak a 22 éves, jászapáti lakhelyű férfinek a letartóztatását, aki három egymást követő napon is lopott Jászapátin, utolsóként egy buszt, mellyel elhajtott. A rendőrség Hajdú-Bihar vármegyéig üldözte, ott tudták elfogni.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 23 éves férfi Jászapátin, egy, az utcán parkoló, 400 ezer forint értékű személygépkocsit lopott el, majd az azt követő napon szintén Jászapátin, egy lakóház előtt parkoló terhergépkocsi utasteréből lopott el 120 ezer forint készpénzt, cigarettát és öngyújtót.
A férfi ezután folytatta a lopássorozatot, a következő napon szintén Jászapátiban, egy parkolóban álló, 40.000.000 Ft értékű busz tároló ajtaját ismeretlen módon kinyitotta, majd onnan az utastérbe jutva a pohártartóból kivette az indítókulcsot és a gépjárművet – a benne lévő forgalmi engedéllyel együtt – ellopta úgy, hogy azzal elhajtott.

A rendőrség személykörözést bocsátott ki a férfi ellen, akit úgy fogtak el, hogy az általa ellopott busszal közlekedett Hajdú-Bihar vármegyében, és több rendőr is próbálta feltartóztatni, azonban ő a gépjárművel nem állt meg, majd végül az árokba hajtott.
A korábban már büntetett, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló férfivel szemben jelenleg is folyik másik két büntetőeljárás.

Az ügyészség az indítványában hivatkozott arra, hogy a férfi korábban már elrejtőzött a hatóság elől, valamint a gyanúsított állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, és a bűncselekményeket napi rendszerességgel, haszonszerzési célból követte el, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén ismét megszökne, valamint az is, hogy újabb bűncselekményt követne el.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát megalapozottnak találta és elrendelte a férfi a letartóztatását, melyet ő tudomásul vett, azonban a védője nem vett részt az ülésen, így a döntés még nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.