Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 13. 09:01, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Lopott autóval, jogosítvány nélkül okozott halálos balesetet egy 17 éves fiú Salgótarjánban

Lopott autóval, jogosítvány nélkül okozott halálos balesetet egy 17 éves fiú Salgótarjánban

Őrizetbe vették azt a 17 éves fiút, aki autóbalesetben két ember halálát okozta Salgótarjánban csütörtökön.

A fiú jogosítvány nélkül, lopott gépkocsival közlekedett, és elfogatóparancsot is kiadtak ellene, mert nem ment javítóintézetbe - közölte az MTI-vel a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A karancslapujtői fiú a 21-es számú főúton, Salgótarján külterületén haladt személygépkocsival Pálfalva városrész irányából a városközpont felé, amikor átsodródott a szemközti forgalmi sávba, és frontálisan ütközött egy gépkocsival. A balesetben a vétlen járművezető és utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt - mondta Nágel Tamás.

Hozzátette: a fiú vezetői engedéllyel nem rendelkezik, és a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés Végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki ellene, mert a javítóintézeti nevelés hatálya alól kivonta magát. A fiatalkorú a balesetet megelőzően, a kora reggeli órákban tulajdonította el az autót egy karancslapujtői ingatlan garázsa elől.

Az elkövető ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása és lopás vétség miatt indított büntetőeljárást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya. A fiút őrizetbe vették, és a napokban indítványozzák letartóztatását - közölte a referens.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.