Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Március 05. 05:00, vasárnap | Helyi

LÓR-KEREKES VIOLA KINCSŐ SOKOLDALÚ TEHETSÉG

LÓR-KEREKES VIOLA KINCSŐ SOKOLDALÚ TEHETSÉG

Lór-Kerekes Viola Kincső, a Kiskulcsosi iskola diákja igazi kis tehetség, nagyon sok versenyről hozott már el helyezést.

A tanulás mellett sok mindennel foglalkozik.
- Ütős hangszeren játszok, kézilabdázok és szoktam rajzolni rengeteget. Különböző technikával készítek ajándékokat, kis dolgokat. Szoktam olvasni is, nagyon szeretek olvasni. Kedvenc órám a matek.

- Félévkor színötös volt, de szeret is tanulni.
Napközin általában megcsinálom a házit, ha marad, akkor egy maximum negyedóra, de amúgy többet nem nagyon szoktam vele foglalkozni, mert odafigyelek a tanító nénikre órán.
- A kézműveskedés kiskorában kezdte el érdekelni, mára igazi profi lett.
- Egy éves koromban még irkafirkát készítettem, azóta szeretek nagyon rajzolni. Most én készítem a szülinapi meghívóimat saját kézzel, nagyon élvezem. Amikor valakinek rajzolok, az is személyre szóló. Az elejét a kedvenc színnel színezem ki, nem az enyémmel, hanem azéval, akinek készítem.

- A zene és tanulás, kézműveskedés mellett a sport is belefér a mindennapokba.
- Elsőben kezdtem, első félévben kéziztem, utána féltettem a kezemet. Igazság szerint, ha esetleg nem tudom, elesek, történik vele valami, akkor kézizni se tudok, meg ütőzni se, de most újrakezdtem és nagyon nyerjük a meccseket. Irányító vagyok a csapatban, nagyon szeretek gólpasszokat is adni.
- Az ütős hangszerek szeretete pedig otthonról jött.
-Igazság szerint apukám is zenél, meg anyukám is, ezért én is zenélek. Anyukám hegedül, apukám gitározik, én meg ütős hangszerezek, csak úgy ki szerettem volna próbálni, s négy éve ütőzök. Voltam már országos, megyei, városi versenyeken. Az országos versenyen második lettem. Első helyet nem osztottak, mert nem volt senki a legjobb. Csapatos volt, én meg a barátnőm játszottam, megyei versenyen elsők lettünk, így első-második helyen szoktunk lenni. Fogunk is menni majd még versenyre, de mesemondóra is- árulta el a kis tehetség, aki meglepő módon tetováló művész szeretne lenni.

- Ha betölti az életkort és lehet tetoválása, magának is szeretne, másoknak is készítene. Ha nem jön be a tetováló művész szakma, akkor vagy állatorvos, vagy sminkes, fodrász, körmös - tehát ilyen kreatív szakmát választok.
Az állatorvos picit más, mint a tetoválás, volt korábban kutyája, teknőse is, akiknek gondját kellett viselni, sétálni, törődni vele, ami rendet, fegyelmet is tanított neki a rendszeresség mellett.

Matekversenyen szívesen indulnék, és nyernék is, mert anyukám is meg apukám is kettes volt belőle. Én ötös vagyok, és nagyon szeretem a matekot. Azokat szeretem, amin gondolkodni kell, egyértelmű, hogy nem a könnyebb, hanem a nehezebb út az enyém. Szeretnék nagyon sokszor első lenni kéziben is. Azt tudom, hogy még idén lesz rengeteg meccs Karcagon is, majd jöhetnek sokan szurkolni nekünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.