Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Október 12. 08:26, szerda | Helyi

Lovas siker

Lovas  siker

Szeptember 10-én a kenderesi Lovas Baráti Kör által megrendezett regionális és megyei díjugrató versenyen karcagi sikerek születtek. A Karcagi Kunlovarda színeiben induló Teleki Zoltán Kabala, Karsai Zsaklin Ajtony nyergében ért el dobogós

- A felnőtt megyei bajnoki döntőn, egy nagyon erős mezőnyben az R125 centis kategóriában harmadik lettem, aminek nagyon örültem - mondja Teleki Zoltán, aki a regionális bajnokságra is minősültünk Kabalával. 24 lovas jutott be a diósgyőri döntőbe, a 125 és 130 centis magasságon megrendezett verseny két hét múlva lesz. Itt is egy dobogós helyezés a célunk. Egy hét pihenő után pedig október 6-8. között, Mezőhegyesen az I. magyar lovak bajnokságán fogunk rajthoz állni a 130 centis versenyszámban, ahova a ló és én is együtt minősültünk. Itt is szeretnék dobogón végezni - árulja el Teleki Zoltán, aki edzőként is sikeres.

- Két karcagi tanítványom van, Karsai Zsaklin és Nagy Karolina. Mindketten nagyon szorgalmas, sikeres, felelősségteljes gyerekek, akik remélem a lovas sportban is eredményesen fognak szerepelni az elkövetkező időben. Zsaklin a Karcagi Kunlovardában kezdett lovagolni, majd Debrecenben tanulta tovább a lovaglás fortélyait Fodor Istvántól, s két hónapja ismét hazai színekben versenyez Ajtony nyergében, akit hét évig én lovagoltam.


- Apukám is lovas volt, így kisebb koromban többször hozott magával a lovardába, ahol pónira fel is ülhettem, így én is beleszerettem a lovaglásba - mondja Zsaklin, aki a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola hatodikosa, aki édesapjától és edzőjétől is sok tanácsot kap a versenyzéshez. Ajtonyt két hónapja lovagolom, Kenderesen s stílusversenyben indultam először. Ott 7,6 stíluspontot kaptam s volt egy verőhibám, de így is én lettem a megyei bajnok az R100 cm kezdő lovas stílus versenyen. Amikor a pályán végigmentem, már éreztem, hogy jól sikerült a szereplésem. Akkor is nagyon boldog voltam, amikor a felnőttek közötti R100 cm-es versenyben a 25-ből negyedik lettem, ami edzőm szerint is szép eredmény. A lovas sportnak köszönhetően sokkal fegyelmezettebb lettem, jobban koncentrálok, hiszen itt érezni kell egy élőlény, a ló minden rezdülését, hogy sikeresek legyünk - mondja Zsaklin, aki legközelebb október 9-én, a karcagi versenyen indul.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

dén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett. A tanulók megmutathatták a verseny során, hogy milye

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.