Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Október 26. 13:51, szerda | Belföld
Forrás: mti

Lövöldözés volt Bőnyben – meghalt egy rendőr

Lövöldözés volt Bőnyben – meghalt egy rendőr

Sajtóinformációk szerint lövöldözés volt szerda reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben, rendőrök is érintettek, a hatóságok egyelőre nem közöltek semmit.

Az MTI úgy értesült, hogy a lövöldözésben egy rendőr meghalt. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója, Oláh Attila arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a 74 éves elkövetőt kórházba vitték, most műtik.
Az MTI tudósítója reggel a helyszínen azt látta, hogy több tucat rendőr és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai körbe vettek egy családi házat. A rendőrök közül többen golyóálló mellényt viselnek, és mesterlövészek is készültségben vannak. A helyszínen volt a megyei rendőrfőkapitány is.

Falubeliek az MTI munkatársának azt mondták, egy idős férfi házát vették körül a rendőrök.

Sajtóinformációk szerint a férfi a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szélsőjobboldali szervezet alapítója, aktivistája. A '90-es években a nemzetiszocializmus eszmeiségének terjesztése miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Most azért akartak nála házkutatást tartani, mert illegálisan éles lőfegyvereket tartott otthonában.

Az MTI-t a megyei rendőrség a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányította, ahol egyelőre nem adtak tájékoztatást. A TEK szintén nem közölt semmit sem az MTI-vel. Győrben kora délutánra hirdettek közös sajtótájékoztatót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során