Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Október 24. 08:38, vasárnap | Helyi

LURKÓ AVATÓ

LURKÓ AVATÓ

Csokonai úti Óvodájában Lurkóavatót tartottak. A részletekről Rauschenberger Gáborné tagóvoda-vezetővel beszélgettünk.

A lurkóköszöntővel avatják fel a legkisebbeket, akik újonnan érkeztek az óvodába. Ebben a nevelési évben 20 gyermeket köszönthettek. 14 fő a Katica csoportba jár, öt fő a Bóbitába és egy fő a Pitypang csoprotba.

A kicsiknek és szüleinknek a Margaréta csoportos gyermekek adták a műsort óvodába hívó versekkel és őszi zenés táncos összeállítással.
Utána egy jelképes Csokonai kapun átléptek a gyerekek szüleikkel, megkapták a jeleiket, így lettek csokonais gyermekek.

A szakember szerint hatalmas mérföldkő az óvodakezdés a családoknak, ugyanis a gyermekeiket most kell elengedni igazán. Akik nem voltak bölcsődések, még nagyobb izgalommal várták az óvodai életet.

A kicsik szépen vették az akadályokat, már mindenki megszokta az óvodai életet, szokásokat. Sokat mesélnek, énekelnek, rajzolgatnak a gyermekekkel az óvónők és bevonják őket minden tevékenységbe, a nagyobbak pedig anyáskodnak a kicsik felett, akik az óvodai programokba is bekapcsolódnak szüleikkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.