Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. November 06. 05:00, vasárnap | Helyi

LURKÓ KÖSZÖNTŐ

LURKÓ KÖSZÖNTŐ

Lurkó köszöntőt tartott a Madarász Imre Egyesített Óvoda Csokonai utcai Óvodája. A részletekről Rauschenberger Gáborné tagóvoda-vezetőt kérdeztük.

Az óvodában a 2022/2023-as nevelési évet negyvenhárom új ovis gyermek kezdte meg.
- Az élet úgy hozta, hogy ettől a nevelési évtől a Jókai utcai Óvoda gyermekei és nevelőközössége is a mi ovinkban találtak otthonra. Örömmel tölt el bennünket, hiszen mindig is jó kapcsolatot ápoltunk a másik tagintézménnyel, így a zökkenőmentes nevelési év kezdete borítékolható volt - mondta a vezetőnő.

A jeles napra 22 Csokonai utcai óvodás, az egykori Jókai utcai Óvodából 21 kisgyermek érkezett el szüleik kíséretében.
- Az édesanyától való elszakadás minden óvodát kezdő kisgyermek számára nehéz. Az óvónénik szeretete, türelme, odafigyelése, valamint a kis ovis társakkal való közös játék megkönnyíti a beilleszkedés folyamatát, amelyhez a Lurkó köszöntő is hozzájárul. A nagycsoportos óvodások „A répa” című orosz népmesét és Németh Andrea: Ovis leszek című versét mondták el a kicsiknek, majd a kiscsoportos gyermekek az óvodai jelüket kapták ajándékba az óvó néniktől és szüleikkel egy jelképes kapuin átlépve lettek csokonais ovisok.

A Lurkó köszöntőt közös tánccal, énekkel, kézműveskedéssel és beszélgetéssel zárták, hiszen ez volt az első alkalom, amikor az újonnan érkezett ovisok szülei is jelen voltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.