Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2022. Július 02. 08:27, szombat | Helyi

Magyar Református Középiskolák Találkozója

Magyar Református Középiskolák  Találkozója

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium ad otthont csütörtöktől vasárnapig a Kárpát-medencei Magyar Református Középiskolák XXV. Találkozójának.

A pénteki megnyitót a Református Nagytemplomban tartották, ahol Ft. Püski Lajos püspök-helyettes igehirdetése után Nt. Koncz Tibor esperes és Szepesi Tibor polgármester köszöntötte a történelmi Magyarország területéről érkezett 50 iskola - köztük Kárpátalja, Erdély, Partium és a Felvidék református oktatási intézményeinek küldötteit. A több száz diákot és a kísérő pedagógusokat a Magyarországi Református Zsinati Oktatási Iroda vezetője, dr. Pap Kornél is köszöntötte.

A Karcagi Református Egyházközség zászlót adományozott a találkozónak, amelyet F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő adott át, megáldotta Ft. Püspöki Lajos püspök-helyettes, a zászlóanya F. Kovács -Bocskay Anna pedig emlékszalagot kötött rá, majd átadta azt megőrzésre Tóth Barnának, a házigazda gimnázium igazgatójának, aki szintén köszöntötte a vendégeket és felidézte az elmúlt 25 év találkozóinak érdekességeit.

Az egyház kórusainak műsora után a jubileumi találkozón résztvevők a Nagykun Honvéd Banda rézfúvós együttes vezetésével a városközpontban felvonulással ért véget az első nap.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 15:00, kedd | Helyi

ŐRÍZETBEN 8 RENBELI LOPÁSÉRT

Egy helyi férfi rövid idő alatt hat gépkocsit tört fel Tiszaföldváron.

2024. Május 21. 14:53, kedd | Helyi

IX. ORSZÁGOS RENDŐR TISZA-TÓ KÖRÜLI FUTÓBAJNOKSÁG

Napsütéses időben rótták a kilométereket a versenyen induló 17 csapat futói a múlt héten a tó körül.

2024. Május 21. 13:58, kedd | Helyi

Malom alapkőletétel Karcagon

Új malom alapkövét helyezték el Karcagon. Az ünnepségen Varga Mihály kiemelte: az ilyen és ehhez hasonló beruházások bizonyítják, hogy a magyar gazdaság túljutott az elmúlt négy év nehézségein.

2024. Május 21. 13:00, kedd | Helyi

KORÁBBAN INDULT A CSERESZNYESZEZON

Piros, ropogós, édes. Mindenki kedvence, a cseresznye az idei évben jóval korábban érik, a hazai termelésű gyümölcs már a piacokon is kapható.