Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2022. Március 02. 06:25, szerda | Helyi

MÁR A FELÚJÍTOTT ÉPÜLETBEN DOLGOZNAK

MÁR A FELÚJÍTOTT ÉPÜLETBEN DOLGOZNAK

Hodos Juliannával, a Járási Hivatal hivatalvezetőjével beszélgettünk a nemrégiben átadásra került épületéről és a benne végzett feladatokról.

Mint ahogyan már a hivatalos átadón is elhangzott, nem sokkal a rendőrség kiköltözését követően, a helyi országgyűlési képviselőkkel, F. Kovács Sándorral és dr. Fazekas Sándorral együttesen egy megbeszélés keretein belül került megvitatásra, hogy milyen áldásos célokra lehet felhasználni az épületet. Így esett a választás a Járási Hivatal áthozatalára, az Ady 4-es számú székhelyről. Így, 2019-ben a kormány úgy döntött, hogy több mint 570 millió forinttal támogatja ezt a beruházást.

Ahogyan a hivatalvezető asszony is elmondta, maga az épületrész mintegy 850 négyzetméter, 20 iroda található benne, két tanácskozóval, szociális blokkokkal és étkezővel egyaránt. Az épületünkben a járásnak hat osztálya van jelenleg, ebbe a hat osztályba, vagy ebbe az épületbe három osztály költözött át, hisz eddig a Kossuth téri, tehát a Városháza épület emeletén voltunk. A járásvezetése, a hatósági osztály, a gyámügyi osztály, és az Ady 4 alatt volt az állategészségügyi osztályunk is. Adott volt a szerkezet, és mindenféleképpen azt szerettük volna, hogy a Városháza emeleti részén található osztályok átköltözzenek ide. Több iroda volt, mint amennyit ez a huszonhárom kolléga elfoglalt és jó gondolat volt, hogy az egyik viszonylag kisebb létszámú osztályunkat, az állategészségügyet hozzuk át az Ady 4-ről, mert a földhivatal ezáltal át tudta venni azokat az irodákat. Tágasabb, nagyobb irattára van, tehát kényelmesebben tudják fogadni az ügyfeleket.

Ebből adódott, hogy átkerült a hatósági osztály, a gyámügyi és az állategészségügy. A hatósági osztály a szociális ellátásokat rendezi, a közgyógyellátástól kezdve az ápolási díjak, és így tovább. Tehát ezeknek a kérelmeknek úgymond az elbírálása nálunk van folyamatban. De ezeket a kérelmeket az ügyfelek már nagyon jól tudják, hogy a kormányablakban kell benyújtani. Ott adják be, onnan kapjuk meg ezeket, vagy kapják meg a kollégák ezeket a kérelmeket, és majd tőlünk kapják meg a határozatokat. Bár azt most meg kell, hogy említsem, hogy a veszélyhelyzet miatt több okmánynak az érvényességi ideje meghosszabbodott, és több ellátás is jogosan maradt továbbra is érvényes és utaltuk ezeket az összegeket akár az ápolási díjnál, vagy akár a közgyógynál. Ezeknek majd felülvizsgálata következik, és a felülvizsgálat kapcsán már végiggondoltuk azt, hogy ne legyen óriási ügyfélforgalom a kormányablakban, és akkor gyorsabban haladna ez az ügyfeleknek és kedvezőbb lenne, akkor valószínűleg itt fogjuk fogadni az ügyfeleket.

De csak arra az időszakra, amikor ezek a felülvizsgálatok zajlanak, de természetesen mindenkinek a levelében, amikor kapja ezt a tájékoztató levelet, abban benne lesz, hogy hova kell menni. A gyámügyi osztályunkat említettem még, hogy ők itt vannak, ők természetesen fogadják a gyermekvédelem kapcsán az ügyfeleket, az otthonteremtési támogatástól kezdve a családi pótlék megelőlegezés, vagy a gyermekek védelembe vétele ez mind ezen a területen és ezen az osztályon valósul meg.

Az állategészségügy, ahogy említettem, a főállatorvos és az egyik ügyintéző van még ezen az épületszárnyon, és természetesen valamennyi hatósági állatorvosnak van itt helye, mert ők területen vannak, különböző állattartó telepeket vizsgálnak, járnak ki, de az adminisztrációs feladatokra nekik is van megfelelő feltétel biztosítva, és természetesen a vadásztársaságok, amikor mintákat hoznak be, azoknak az elhelyezése, és addig, amíg a szállító el nem viszi, annak az őrzése, a mi feladatunk, és az is itt valósul meg.

-tudtuk meg a Járási Hivatal vezetzőjétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

dén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett. A tanulók megmutathatták a verseny során, hogy milye

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.