Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2012. Augusztus 22. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Már az orvosok is közösségi oldalon keresztül gyógyítanak

Már az orvosok is közösségi oldalon keresztül gyógyítanak

A Doximity egy olyan közösségi oldal orvosok számára, ahol a szakemberek egymással kommunikálva megoszthatják tapasztalataikat, konzultálhatnak, segítséget nyújthatnak egymásnak. Mindezt a betegellátás javítása és a hibák csökkentése érdekében - írja a Fox News.

'A kommunikáció az egyik legnagyobb kihívás az orvosi szakterületen' - mondta Jeff Tangney, a Doximity alapítója és vezérigazgatója. 'Ennek hiánya az első számú oka az orvosi hibáknak' - tette hozzá.

Tangey szerint ennek útjában az áll, hogy a betegek adatvédelmi jogainak érdekében törvény tiltja, hogy sms-ben vagy e-mailen keresztül az orvosok megvitassák a különböző páciensek ügyeit.

A Doximity az első olyan oldal, amely figyelembe véve a törvényi szabályozást, lehetővé teszi az orvosok közötti kommunikációt, még akkor is, ha több ezer kilométer választja el őket. A közösségi oldal létrehozása, 2010 októbere óta több mint nyolcvanezer orvos csatlakozott hozzá, akik mintegy tízezer esetet megvitattak és megoldottak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 13:50, péntek | Életmód

Egy 30 éves masztiff lett minden idők legöregebb kutyája

Egy 30 éves alentejo masztiff lett minden idők legöregebb kutyája - írta a BBC hírportálja pénteken.

2023. Február 03. 06:34, péntek | Életmód

Közösen kutatnák az oxigénterápiás lehetőségeket Lentiben és Grazban

A hiperbárkamrás oxigénterápia felhasználási lehetőségeit kutatná közösen Zala Vármegye Önkormányzata, a Lenti Gyógyfürdő és a Grazi Orvostudományi Egyetem az osztrák-magyar Interreg program keretében.

2023. Február 02. 12:39, csütörtök | Életmód

Előbújtak a medvék a Szegedi Vadasparkban

Előbújtak a medvék csütörtökön a Szegedi Vadasparkban, és bár szikrázó napsütés fogadta őket, nem mentek vissza a medveházba.

2023. Január 31. 13:49, kedd | Életmód

Michael Jackson unokaöccse játssza a címszerepet a Michael című életrajzi filmben

Michael Jackson legendás amerikai popénekes unokaöccse, Jaafar Jackson játssza a Michael című életrajzi film címszerepét - számolt be róla a Variety.com filmes szaklap.