Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2012. Augusztus 22. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Már az orvosok is közösségi oldalon keresztül gyógyítanak

Már az orvosok is közösségi oldalon keresztül gyógyítanak

A Doximity egy olyan közösségi oldal orvosok számára, ahol a szakemberek egymással kommunikálva megoszthatják tapasztalataikat, konzultálhatnak, segítséget nyújthatnak egymásnak. Mindezt a betegellátás javítása és a hibák csökkentése érdekében - írja a Fox News.

'A kommunikáció az egyik legnagyobb kihívás az orvosi szakterületen' - mondta Jeff Tangney, a Doximity alapítója és vezérigazgatója. 'Ennek hiánya az első számú oka az orvosi hibáknak' - tette hozzá.

Tangey szerint ennek útjában az áll, hogy a betegek adatvédelmi jogainak érdekében törvény tiltja, hogy sms-ben vagy e-mailen keresztül az orvosok megvitassák a különböző páciensek ügyeit.

A Doximity az első olyan oldal, amely figyelembe véve a törvényi szabályozást, lehetővé teszi az orvosok közötti kommunikációt, még akkor is, ha több ezer kilométer választja el őket. A közösségi oldal létrehozása, 2010 októbere óta több mint nyolcvanezer orvos csatlakozott hozzá, akik mintegy tízezer esetet megvitattak és megoldottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 06:00, szerda | Életmód

Magyarország elérte a hatezer megawatt naperőművi teljesítményt

Magyarországon az ipari méretű napelemparkok és a háztartások együtt elérték a hatezer megawatt naperőművi teljesítményt - jelentette be az energiaügyi miniszter Kalocsán.

2024. Február 27. 14:32, kedd | Életmód

Magyar szakemberek és orvosok utaztak Csádba

Csádba utaztak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szakemberei, valamint civil orvosok csoportja egy humanitárius segítségnyújtó program keretében - hangzott el a TV2 reggeli műsorában.

2024. Február 27. 08:28, kedd | Életmód

Honfoglalás kori kunfakóhoz hasonló ló tenyésztését kezdték meg Magyarországon

A honfoglalás kori kunfakóhoz hasonló ló tenyésztéséről, kiképzéséről és a hagyományőrzésről is beszéltek a témában tartott hétfői sajtótájékoztatón a Magyarságkutató Intézetben.