Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Április 16. 09:30, vasárnap | Helyi

Már épül a a műfüves nagypálya

Már épül a  a műfüves nagypálya

A város sikeres pályázatának köszönhetően a héten elkezdődött a Szentannai Sámuel Középiskola udvarán a műfüves nagypálya építése. A helyszínen kérdeztük erről Dobos László polgármestert.

- Idén ez a város egyik kiemelt beruházása. A földmunkálatokkal elkezdődött a pálya kialakítása. A pálya maga a Szentannai Középiskola területén helyezkedik el és egy régi tervünk válhat valóra, ha ez elkészül.

- Milyen forrásból valósul ez meg?

- Az MLSZ-nek van egy programja, amelyre lehetett pályázni forrásra, így szövetségi támogatással és önerőből készül a pálya. A kivitelező, a Strabag cég hatvan napra vállalta a beruházást, nyárra nagy valószínűséggel átadásra is kerül.

- A pálya a középiskola területén van, de kik használhatják még?

- A város vezetése nagyon régóta minden eszközt, lehetőséget megragad arra, hogy a sportolási lehetőségekhez a lehető legjobb körülményeket biztosítsa, ebbe a programba tartozik ez a pálya is, hiszen nemcsak a versenysportot fogja kiszolgálni, hanem az oktatásba is be fog segíteni. A tömegsportnak is óriási jelentősége van ebben a városban, így ezt is segíti majd.

- Várható-e a város más területén is hasonló pálya?

- Várható természetesen, mert az a célunk, hogy a lehető legjobb körülményeket alakítsuk ki a sportolni vágyóknak és az az örömteli tapasztalat, hogy sokan valóban élnek is ezzel a lehetőséggel. Ha mást nem mondok, csak a KSE Labdarúgó Szakosztályában több mint 180 igazolt versenyző van. Ezeket az igényeket, az edzés lehetőségeket ki kell tudnunk szolgálni.

Az is nyílt titok, hogy a város az utánpótlás nevelésére helyezi a hangsúlyt, ezért van ilyen sok fiatal versenyzőnk, ami végtelenül örömteli dolog. Amellett, hogy támogatjuk a versenysportot és inspirálunk minden versenyzőt arra, hogy a lehető legjobb eredményeket érjék el, mindenkit buzdítunk arra is, hogy vegyen részt a különböző tömegsport rendezvényeken, a fő csapásvonal mégis az utánpótlás nevelése.

Ahhoz, hogy ez jól működjön és kivitelezhető legyen, természetesen pályák kellenek. Így megragadtuk a pályázati a lehetőséget, hogy itt egy műfüves nagypálya kerüljön kialakításra. Ez a környéken is egyedi lesz, hiszen 60 kilométeres körzetben nem található ilyen. Így ezt nemcsak a karcagiak használhatják, hanem mint régiós utánpótlásközpont, a környékbeli fiatalok is részesülhetnek a pálya örömeiben, de akár edzőtáborokat lehet majd itt szervezni, vagy akár bérbe lehet adni különböző bajnoki mérkőzésekre.

Remélem, hogy nyáron már birtokba vehetik a labdarúgók a pályát, de a városnak a későbbiekben olyan munkálatokat is el kell majd itt , ami még színvonalasabbá teszi ezt. Így öltözőket kell építeni, járdát kell kialakítani, meg kell oldani a villanyvilágítást és labdafogó hálók is kellenek. Ezek kialakítására is odafigyelünk majd - mondta Dobos László.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

2024. Április 25. 09:21, csütörtök | Helyi

HAMAROSAN ELKÉSZÜL A BERUHÁZÁS

A gyepet vetik, a sportszereket szerzik be a leendő sportkomplexumban. Jelen állás szerint semmi sem veszélyezteti a május végi nyitást. Az utolsó simításokat Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is szemügyre vette.

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken: