Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Február 21. 06:35, hétfő | Helyi

MÁR TERVEZIK A FÁK TELEPÍTÉSÉT

MÁR TERVEZIK A FÁK TELEPÍTÉSÉT

Az önkormányzat tulajdonában közel 90 hektár erdő van. Ennek a gondozása is feladata a Városgondnokságnak- tudtuk meg Molnár Pál igazgatótól.

A városnak van egy középtávú erdőgazdálkodási terve, ezt kell a Városgondnokságnak végrehajtani. Az elmúlt években az erdőfelújítási, erdőtelepítési munkálataink befejeződtek, most jobbára tisztítási munkálatok vannak.

A kitermelt fa mennyiségének a Csemetekertben most történik a számbavétele, azután tudják meg pontosan mennyit tudnak idén kitermelni. A gally elszállítása és hasznosítása is folyamatban van a 87 hektár önkormányzati erdőben.

Az elmúlt időszak ültetvényei állapota nagyon jó, az erdőfelügyelőség is jóváhagyta a telepítéseket, alkalmasnak minősítette. A fákat ápolni kell ahhoz, hogy a későbbiekben megfelelő erdőszelvények alakuljanak ki.

Bár még év eleje van, de már tervezik a főtérre, közterekre a fatelepítést. Egy részét már le is kötötték.

Természetesen a Csemetekertben is rendelkezésre áll nagyon sok fafaj, amelyet ki tudnak a közterületre ültetni és tavasszal a lakosok is kaphatnak innen ingyen facsemetét a közterületre.

A korábbi évekhez képest mára a falopásokat sikerült visszaszorítani. Köszönhető ez annak, hogy a mezőőrség közösen és a Városgondnokság alkalmazottaival közösen az önkormányzati erdőket meg tudták védeni, de ez a minimális falopás betudható annak is - vélte Molnár Pál -, hogy az embereknek a pénzügyi helyzete sokat javult és meg tudják venni a tüzelőt.
Tavaly csak néhány alkalmi falopás eset volt, itt tényleg nagyon rászorulók voltak a tetten értek, de akkor is bűncselekménynek számít ha eltulajdonítja másnak az erdejéből a fát valaki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.