Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Május 27. 05:01, szombat | Helyi

MÁSNAP RENDEZVÉNY

MÁSNAP RENDEZVÉNY

A Kádas György EGYMI 3. alkalommal szervezte meg a Másnap című rendezvényét a karcagi Városi Sportcsarnokban, ahol a város iskolásai óvodásai is részt vettek.

A rendezvényen jelen volt Sági István karcagi tankerületi igazgató és Kissné Soós Ágnes szakmai igazgatóhelyettes, Pánti Ildikó önkormányzati képviselő és Szepesi Tibor polgármester,aki az önkormányzat nevében köszöntötte a résztvevőket.

- A Másnap szót tulajdonképpen jó pár évvel ezelőtt találtuk ki ennek a rendezvénynek. Kisújszálláson már 9. alkalommal rendezzük meg, célja, hogy a sérült gyermekeket, felnőtteket, fiatalokat elfogadjuk, lássuk, hogy nekik is vannak értékeik, tehetségesek ők is valamiben - mondtaTatár Jánosné intézményvezető.
Fontos szempont volt, hogy a városközpontban legyen, óvodások, általános iskolások és ami kádas gyermekeink együtt mutassák be mit tudnak, együtt lépjenek fel és közben a szórakozásra is lesz lehetőség - kézműveskedés, arcfestés, készségfejlesztő játékok, s az iskoladiákjainak munkáit is megnézhették.

Az érzékenyítést - kerekes székesek, látássérültek, értelmi sérültek elfogadtatása - nem lehet elég korán kezdeni, így örülök annak, hogy az óvodások is itt vannak, így már kicsi korban megtörténik az elfogadás.

A nap során felléptek az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola magánének tanszakosai, pedagógusai, táncoltak a kádasos-gyermekek, a Dalma Dance karcagi tagozatosai modern tánccal, a, Kuthen utcai óvodások mesével léptek fel. Karcagi-Nagy Zoltán és Andy pedig interaktív gyermekműsorral várta a jelenlévőket, a KSZC Varró István Szakiskola ápoló hallgatói, akik egy ambu babán az újraélesztést mutattak be a gyerekeknek.

Címkék: #karcag tv, Más-Nap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.