Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Február 04. 16:14, péntek | PR
Forrás: (x)

Maszkoló szalag és társai: ezeket az eszközöket feltétlen szerezd be felújítás előtt!

Maszkoló szalag és társai: ezeket az eszközöket feltétlen szerezd be felújítás előtt!

Van néhány pofonegyszerű, de elképesztően hasznos apróság, amit minden felújítás előtt kötelező beszerezni. Ezek egyike a maszkoló szalag, ami nélkül nem lehet festést kezdeni. De van még néhány más ötletünk is!

Az építőiparban döbbenetes a szakemberhiány. Vannak olyan munkák, amiknek elvégzésére hónapokat kellene várni, pedig viszonylag egyszerűen megoldhatóak otthon is. Azok számára, akik a felújítást inkább saját erőből csinálják meg, mutatunk néhány nélkülözhetetlen eszközt. Az első a sokoldalú maszkoló szalag, lássuk, mit érdemes tudni róla!

Mindentudó maszkoló szalag

Maszkoló szalag nélkül nem szabad megkezdeni egyetlen festést sem. Röviden összefoglalva egy olyan, kézzel is téphető szalagról van szó, amit a falra ragasztva kitakarhatunk részeket, ahová nem szeretnénk, hogy festék kerüljön. Lehet az a parkettaszegő megóvása, vagy a plafon és a fal találkozásának tökéletesen éles vonala, esetleg egy többféle színből kialakított, festett geometrikus minta, a maszkoló szalag minden esetben a kezünk alá dolgozik.

Ha nincsenek ilyen kreatív álmaink, a maszkoló szalag abban is segít, hogy az ablakkeretnél ne kelljen túl óvatosan bánni az ecsettel és gyorsabban haladhassunk, de arra is jó, hogy rögzítsük a takarófóliákat.

A maszkoló szalagot a felülettől függően kell megválasztanunk. Például, ha tapéta mellett akarunk festeni, akkor kényes felületre való maszkoló szalagot vegyünk és azzal takarjuk le a tapéta szélét. Bármilyen más felületre tökéletes a normál maszkoló szalag. Kültérre pedig válasszuk az erős tartást biztosító, kifejezetten kültéri alkalmazásra szánt maszkoló szalagot.

A sokoldalú kétoldalú ragasztó

A másik rendkívül hasznos eszköz a kétoldalú ragasztószalag, amit apróbb kiegészítők falra rögzítésétől a padlószőnyeg rögzítéséig szinte bármire használni tudunk. A fürdőszobában különösen jó hasznát vehetjük, ha különféle kiegészítőkkel szeretnénk praktikusabbá és kényelmesebbé tenni a fürdőszoba használatát. A festés előtt felrakott takarófóliák rögzítéséhez a kétoldalú ragasztó is remekül megfelel.

A nélkülözhetetlen spakli

A végére hagytuk, pedig a legfontosabb a spakli. Ez az egyszerű eszköz a hétköznapokban is rendkívül hasznos lehet, de a felújításoknál és lakásdekor munkáknál nélkülözhetetlen. Könnyedén felvakarja a festékpöttyöket, felkeni a glettet, felkeveri a festéket, lesimítja a tapétaszéleket, de akár olyan durva munkában is segít, mint a régi csempe lebontása a falról a vakolat sérülése nélkül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.