Városlista
2021. július 25, vasárnap - Kristóf, Jakab

Hírek

2019. November 09. 18:54, szombat | Helyi

Mautner Zsófi a Mórgó Csárdában

Mautner Zsófi a Mórgó Csárdában

Alföldi ünnepi ebéd pedig természetesen nincs karcagi birkapörkölt és Ferdinánd nélkül. - Fotóval, Televíziós tudósítással!!!

Dedelka & Ferdinánd Jászkun POP-UP ebédet tartottak a sajtó és a megye termelői részére péntek délben a karcagi Morgó Csárdában. A megyei foglalkoztatási paktum projekt célul tűzte ki a megye turisztikai erőforrásainak nagyobb hatékonyságú kiaknázását, a meglévő attrakciók fejlesztését és hálózati szinten történő összekapcsolását, együttműködésnek ösztönzését.

Ennek egyik rendezvénye volt a karcagi, melyet a megyei önkormányzat, a megyei kormányhivatal és JNSZ Megye Esély Szociális Közalapítványa szervezett azzal a céllal, hogy megismertesse a megye gasztronómiai kézműves termékeit, kicsit újragondolva Mautner Zsófi gasztroblogger segítségével. Készül egy megyei helyi termék adatbázis, melyből most tíz termelőt hívtak meg a bemutatkozásra. A megjelenteket a megyei közgyűlés nevében Borbás Zoltán alelnök, az alapítvány nevében Dr. Nagyné Varga Ilona igazgató köszöntötte.

Mautner Zsófi elmondta az ételeihez a tiszaszentimrei Bekecs Mátyás cheddar sajtjával, a jászladányi Bertalan László füstölt császárjával és dedelkájával (kisgömböc), a kunmadarasi Dobó Kati ferdinándjával, a Túri kamra termékei- dr. Barancsi Ágnessel, a nagykörüi Grósz Tamás különleges fűszereivel, gyógynövényeivel, a Hubai Ökofarm hústermékeivel, birkapörköltjével, a tiszörsiek szövetkezete tarhonyával és kecskesajttal, a nagykörüi Varga György sajtjaival adott alapot az újragondolt ételekhez, melyet Ternyák István bereki és Kiss Norbert karcagi séffel együtt készített el. Így volt Alföldi Cézár, kisgömböcleves (vagy ahogy a jászladányiak hívják dedelka), tiszaörsi tarhonyasaláta sütőtökkel, pötyőkével, sült cékla, fekete fokhagymás töltött csirke, savanyított zergeszarv és kecskesajttorta karamellizált homoktövissel.

Alföldi ünnepi ebéd pedig természetesen nincs karcagi birkapörkölt és Ferdinánd nélkül, így ezekből volt kóstoló, hiszen a kulináris örökségünket is meg kell ismertetni országosan. -de-

Címkék: #karcag tv, #mautner

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 24. 21:31, szombat | Helyi

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Jász-Nagykun-Szolnok megyei Búzagyűjtő Nap és Búzaösszeöntés ünnepségét Karcagon tartották.

2021. Július 24. 08:38, szombat | Helyi

FIGYELJÜNK AZ UTAKRA, TÖBB A MUNKAGÉP

A térségünk földjein felgyorsult az aratás, ezért gyakrabban közlekednek a közutakon mezőgazdasági munkagépek és vontatók .

2021. Július 24. 08:31, szombat | Helyi

REFORMÁTUS KÖZÉPISKOLÁÉRT DÍJ

Idén Pataki Máté vehette át a „Karcagi Református Középiskoláért Díj”-at Nt. Koncz Tibor esperestől és Tóth Barna igazgatótól.

2021. Július 24. 08:30, szombat | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 órában történt.